Gajser vnovič do zmage na državnem prvenstvu v Škednju

Pod viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah se je na prvo soboto v maju odvila tretja dirka za državno prvenstvo v motokrosu. Kljub slabemu vremenu so gledalce navduševali naši najboljši motokrosisti, tudi Tim Gajser.


Na dirko, ki jo je 4. maja 2019 v Škdenju organiziralo AMD Slovenske Konjice, je bilo prijavljenih 60 voznikov. Progo so organizatorji pripravili v sodelovanju z Bogomirjem Gajserjem. 

Največ pozornosti so navijači namenili najmočnejšemu razredu MX Open, kjer je suvereno zmagal Tim Gajser, za drugo mesto pa sta se borila Peter Irt in Klemen Gerčar. Slednji je v obeh vožnjah ugnal tekmeca in si tako prislužil drugo mesto na zmagovalnem odru.

V razredu MX2 so zanimiv boj uprizorili Jan Pancar, Luka Milec in Jaka Završan. V obeh vožnjah je slavil Pancar, prav tako je bil obakrat suveren Milec. V boj za tretje mesto pa se je v drugo vožnji vmešal še Denis Jakša, ki je z boljšim rezultatom druge vožnje na koncu tudi premagal Završana in proslavil uvrstitev na zmagovalni oder.

V razredu MX125 je bil najboljši Matevž Robek, drugo mesto je osvojil Gal Hauptman, tretje pa Gašper Polajžer

V razredu MX85 je svojo odlično vožnjo z zmago okronal hrvaški voznik Luka Kunić, za drugo mesto pa sta se borila Bor Brejc in Jaka Osek, vendar je ta v drugi vožnji storil napako, kar je izkoristil Nik Podobnik in si tako priboril tretje mesto.

V najštevilčnejšem razredu MX65 je nastopilo 12 voznikov. V obeh vožnjah je prepričljivo slavil Lukas Osek, drugi je bil Gal Geršak, tretji pa Žan Oven.

V najšibkejši kategoriji MX50 je nastopilo 10 voznikov. Boj za zmago sta bila Teo Štukljan in Luka Jurič, vendar je bil Štukljan v drugi vožnji uspešnejši in tako dosegel prvo mesto. Tretje mesto je pripadlo Jerneju Dolinšku.

Med veterani 40 je v obeh vožnjah zmagal Sašo Kragelj, in sicer z veliko prednostjo pred Tomažem Jankovičem in Simonom Lavrinom, ki si je z dobro drugo vožnjo priboril tretje mesto pred četrtouvrščenim Leonom Feršem.

Med veterani 50 pa je zopet prepričljivo zmagal Bogomir Gajser pred Igorjem Pancarjem in Alojzem Vogrincem.

Vsi rezultati

Naslednja dirka državnega prvenstva v motokrosu bo na sporedu 4. junija 2019 v Radizelu pri Orehovi vasi.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarJan PancarBogomir Gajserdržavno prvenstvo v motokrosuŠkedenjAMD Slovenske Konjice

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji