Tim Gajser zmagal v Trentinu!

Tim Gajser je ob bučni podpori slovenskih navijačev zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP za Veliko nagrado Trentina v Pietramurati in si tako na četrti dirki sezone privozil še četrto uvrstitev na zmagovalni oder. V obeh vožnjah je premagal Italijana Antonia Cairolija, tretji pa je bil, obakrat z ogromnim zaostankom, Francoz Gautier Paulin. Drugi slovenski predstavnik v prestižnem razredu Klemen Gerčar je bil 29., Jan Pancar pa v MX2 30.


Tim Gajser, ki v svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MXGP tekmuje z licenco AMZS, je blestel že včeraj na treningih in v kvalifikacijah, v katerih je za zgolj pol sekunde premagal Italijana Antonia Cairolija. Ta je sicer danes v prvi vožnji najbolje startal, a tudi Gajser se je po začetnem petem mestu hitro prebil mimo drugih voznikov in nato sta se najboljša motokrosista letošnje sezone odlepila od zasledovalcev ter imela povsem svojo dirko. Med njima je potekal pravi epski dvoboj – Gajser je bil ves čas blizu ljubljenca domačega občinstva, nato pa v 15. krogu, kot je povedal po dirki, »začutil svoj trenutek« in ravno v »slovenskem ovinku«, kjer je bila zbrana množica njegovih navijačev, prehitel odličnega Italijana. Sicer je dva kroga pred koncem napravil manjšo napako, a vseeno ohranil prednost in prvi prevozil ciljno črto. Tretje mesto je s skoraj 54 sekundami zaostanka za Gajserjem zasedel Francoz Gautier Paulin.

Gajser in Cairoli razred zase tudi v drugi vožnji

V drugi vožnji je našemu motokrosistu uspel odličen start, nato pa se je ponovila zgodba iz prve vožnje, le da je tokrat Cairoli sledil slovenskemu asu. Navijači so lahko uživali v atraktivni predstavi, še zlasti, ko je nekje na polovici dirke Italijan prevzel vodstvo. Pet krogov pred koncem ga je Gajser prehitel, Cairoli pa je v zaključku preizkušnje silovito napadel. Ko sta do konca ostala še dva kroga, je prišel pred našega dirkača, toda kmalu zatem napravil napako in nato hitro še eno, po kateri je padel, Tim Gajser pa se je na veliko veselje številnih slovenskih navijačev odpeljal zanesljivi zmagi naproti. Cairoli je imel dovolj prednosti, da je ubranil drugo mesto. Tretji je bil znova Paulin.

Po letu dni in skoraj osmih mesecih končno - zmaga!

Zagotovo je to ena najslajših zmag slovenskega šampiona, saj jo je dosegel po letu in skoraj osmih mesecih, poleg tega pa je svojega največjega tekmeca Cairolija premagal ravno na njegovem domačem terenu, na katerem mu je moral zmago prepustiti tudi v svoji najbolj vrhunski sezoni doslej, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka. Za 22-letnika je sicer to druga zmaga na tem prizorišču, a prva v prestižnem razredu MXGP – prvič je v Pietramurati zmagal leta 2015, ko je tekmoval v razredu MX2. 

Izjave Tima Gajserja po dirki

Gerčar in Pancar brez točk

V prestižnem razredu je prvič letos nastopil še en predstavnik AMZS Klemen Gerčar, ki pa se ni uvrstil med dobitnike točk. V prvi vožnji je bil 27., v drugi pa 26., kar mu je prineslo skupno 29. mesto.

Tretji Slovenec v Trentinu Jan Pancar je tretjič letos nastopil na dirki svetovnega prvenstva v razredu MX2. V prvi vožnji je osvojil 31. mesto, v drugi 28., skupno pa zasedel 30. mesto in tako znova ostal brez točk. Zmagal je Španec Jorge Prado.

Prihodnjo nedeljo prva dirka za državno prvenstvo

Naslednja dirka za svetovno prvenstvo bo čez dober mesec dni, znova v Italiji: najboljši motokrosisti se bodo 12. maja 2019 v Mantovi pomerili za Veliko nagrado Lombardije. 

Gremo navijat za naše motokrosiste! Ugodnejši aranžmaji za člane AMZS.

Za Gajserja, Gerčarja in Pancarja pa se tekmovalna sezona nadaljuje že čez en teden, saj bo 14. aprila 2019 v organizaciji AMD Brežice v Prilipah prva dirka za državno prvenstvo. Zagotovo je današnja zmaga Tima Gajserja eno najlepših povabil, naj pride za naše motokrosiste navijat čim več ljubiteljev motokrosa. 

REZULTATI

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra), …, 27. Klemen Gerčar (Slo)
2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra), …, 26. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra), …, 29. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno v SP (4/18): 1. Antonio Cairoli (Ita): 191, 2. Tim Gajser (Slo): 175, 3. Gautier Paulin (Fra): 142, 4. Arminas Jasikonis (Lit): 142, 5. Jeremy Van Horebeek (Bel): 113, 6. Clement Desalle (Bel): 112

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosAMZS športKlemen GerčarJan PancarmotocrossMX2MXGPTrentinoTrentinoPietramurata

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji