Gajserju padec preprečil zmago

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je na današnji dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP za Veliko nagrado Velike Britanije osvojil vrhunsko drugo mesto, potem ko je bil v prvi vožnji po dramatičnem padcu tretji, v drugi pa suvereno zmagal. Skupno zmago, drugo zapored v tej sezoni, je osvojil Antonio Cairoli. Drugi Slovenec v Matterley Basinu Jan Pancar, ki je nastopil v razredu MX2, je bil 27. in tako ostal brez točk.


Tim Gajser, ki na dirkah za svetovno prvenstvo tekmuje z licenco AMZS, je na drugi dirki sezone potrdil vrhunsko pripravljenost. Blestel je že na včerajšnjih treningih in v kvalifikacijah, kjer je bil najhitrejši. Tudi danes je odlično začel. V prvi vožnji je v drugem krogu prehitel vse tekmece, nato pa v 20. minuti grdo padel. Dirko je kljub temu nadaljeval in se z izjemno borbenostjo prebil na tretje mesto. Zaostal je le za Italijanom Antoniem Cairolijem in Francozom Gautierom Paulinom. V drugi vožnji je slovenski šampion, ki je bil danes, na datum njegove številke 243, še posebej motiviran, hitro povedel in nato vseskozi nadzoroval dirko.

Cairoli je s prvim in drugim mestom osvojil skupno zmago. Gajser je drugič zapored stopil na drugo stopničko zmagovalnega odra – drugi je bil namreč tudi pred tremi tedni v Patagoniji. Tretje mesto si je privozil Paulin. Kot je nakazala že dirka za Veliko nagrado Argentine, sta trenutno Gajser in Cairoli razred zase, daleč pred drugimi vozniki. Paulin je na primer v drugi vožnji za zmagovalcem zaostal več kot 54 sekund. 

Gremo navijat za naše motokrosiste! Ugodnejši aranžmaji za člane AMZS.

Izjavi Tima Gajserja po dirki

Pancarju ni uspelo do točk

Z licenco AMZS je nastopil še 18-letni Jan Pancar, ki je bil sicer prijavljen na dirki za evropsko prvenstvo v razredu EMX250, nato pa dobil priložnost, da nastopi na dirki svetovnega prvenstva v razredu MX2. Včeraj je bil v kvalifikacijah 20., danes pa se mu ni uspelo prebiti med dobitnike točk – v prvi vožnji je osvojil 24., v drugi 23. mesto, skupno pa je bil 27.

Prihodnji konec tedna čaka motokrosiste nizozemska mivka

Naslednja postaja v karavani svetovnega prvenstva bo 31. marca 2019 dirka za Veliko nagrado Nizozemske v Valkenswaardu. Na njej ne bo nastopil branilec naslova svetovnega prvaka Jeffrey Herlings, ki še vedno okreva po poškodbi iz pripravljalnega obdobja. Kot so sporočili iz njegove ekipe KTM, naj bi manjkal tudi čez 14 dni na dirki v Trentinu. Prav tako na naslednjih dveh dirkah ne bo nastopil Francoz Romain Febvre, ki je grdo padel v drugi vožnji na uvodni dirki v Neuquenu in si poškodoval gleženj.

REZULTATI

1. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Gautier Paulin (Fra) 3. Tim Gajser (Slo)
2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra)

Skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Gautier Paulin (Fra), 4. Clement Desalle (Bel), 5. Jeremy Van Horebeek (Bel)

Skupno v SP (2/18): 1. Antonio Cairoli (Ita): 97, 2. Tim Gajser (Slo): 89, 3. Gautier Paulin (Fra): 74, 4. Jeremy Van Horebeek (Bel): 66, 5. Clement Desalle (Bel): 65

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosAMZS športJan PancarmotocrossMX2Matterley Bassin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji