Gajser se želi v Šanghaju znebiti napak

Konec tedna bo na Kitajskem v Šanghaju zadnja dirka najboljših motokrosistov, ki tekmujejo za svetovno prvenstvo. Slovenske barve bo zastopal samo svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser.


Tekmovalci karavane svetovnega prvenstva v motokrosu bodo sezono sklenili v Aziji. Šanghaj bo prizorišče zadnje, osemnajste dirke za točke svetovnega prvenstva za leto 2019, ki bo z zlatimi črkami zapisano v anale slovenskega motošporta, saj si je Tim Gajser že pred časom zagotovil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP. Dirka na Kitajskem bo tako za slovenskega motokros šampiona, ki vozi z licenco AMZS, zgolj formalnost. Z zadnjo preizkušnjo v Turčiji, kjer je ostal tik pod zmagovalnim odrom, ni bil zadovoljen. Gajserja so namreč zaustavili kar trije padci. Na tleh se je znašel v kvalifikacijah ter tudi v obeh vožnjah na dirki.

Priznam, da sem razočaran, saj sem naredil absolutno preveč napak. A skušal si bom zapomniti pozitivne stvari in se izboljšati za finale sezone na Kitajskem.

K sreči padci niso bili težje narave in niso pustili posledic. Veliko zaslug za to ima tudi fizioterapevt Filippo, ki je Tima z masažami hitro »sestavil«, da bo lahko v Šanghaju spet pokazal, kaj zna in zmore. Na stezi, ki je za vse tekmovalce neznanka, saj je prvič v zgodovini v koledarju dirk svetovnega prvenstva, bo najbrž znova potekala krčevita borba za najboljša mesta. V finišu sezone sta v odlični formi Nizozemca Jeffrey Herlings, povratnik po poškodbi, in Glenn Coldenhoff, ki v skupnem seštevku še vedno lahko prehiti trenutno tretjeuvrščenega Francoza Gautierja Paulina.

Tudi tokrat na dirki ne bo Klemna Gerčarja, ki je medtem sporočil, da je končal kariero na preizkušnjah svetovnega prvenstva in se bo zdaj posvetil drugim motokros izzivom, manjkal pa bo tudi Jan Pancar v razredu MX2. Član AMD Šentvid pri Stični je na zadnjih petih dirkah svetovnega prvenstva vselej prišel do točk, vendar pot na Kitajsko bi bila za njegovo ekipo preprosto prevelik finančni zalogaj.

Zadnjo dirko MXGP za točke svetovnega prvenstva, ki bo v Šanghaju na Kitajskem, si boste lahko v nedeljo, 15. septembra 2019, ogledali na programu Šport TV 1 (Š1). Prva vožnja bo ob 7., druga pa ob 10. uri.

Dirka razreda MX2 bo prav tako na programu Šport TV 1 (Š1). Vožnji se bosta začeli uro pred preizkušnjama v razredu MXGP.

Ključne besede


MXGPTim GajserKlemen GerčarJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji