Na Pokal narodov v Assen po presenečenje

Na sedežu AMZS v Ljubljani se je predstavila slovenska motokros reprezentanca, ki bo Slovenijo zastopala na Pokalu narodov konec meseca na Nizozemskem.

Tim Gajser, Jan Pancar in Peter Irt v opremi slovenske reprezentance
Tim Gajser, Jan Pancar in Peter Irt v opremi slovenske reprezentance

V sejni dvorani na sedežu AMZS na Dunajski 128 v Ljubljani so se zbrali slovenski reprezentanti, ki bodo 29. septembra 2019 na tradicionalnem Pokalu narodov. Selektor Bogomir Gajser se je že pred časom odločil in v reprezentanco vpoklical trojico, za katero meni, da lahko na zahtevni in mehki progi v Assnu pripravi tudi presenečenje. Barve Slovenije bodo z licenco AMZS branili Tim Gajser, sicer aktualni svetovni prvak v razredu MXGP, Jan Pancar, ki je v točkovanju za svetovno prvenstvo razred MX2 osvojil 28. mesto in Peter Irt, ki bo skušal čimbolj upravičiti zaupanje selektorja ter slovenske športne javnosti v razredu MX Open.

Selektor Bogomir Gajser (povsem desno) s trojico izbrancev za Pokal narodov.

Fantje obljubljajo, da se bodo potrudili, da iz sebe in motorjev iztisnejo vse, kar se da, poglede na težko preizkušnjo pa so predstavili na novinarski konferenci, ki si jo lahko v celoti pogledate na tej povezavi.

Od leve proti desni: Erik Logar (predsednik strokovnega sveta avto-moto šport pri AMZS), Bogomir Gajser (selektor), Tim Gajser, Jan Pancar in Peter Irt

Slovenija se lani Pokala narodov ni udeležila. Najboljši dosežek slovenskih motokrosistov pa sega v leto 1998, ko so v Foxhillsu v Veliki Britaniji osvojili deveto mesto.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosPeter IrtJan PancarBogomir Gajserpokal narodov

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji