Selektor Bogomir Gajser potrdil sestavo reprezentance za pokal narodov v motokrosu

Na dirki pokala narodov v Assnu na Nizozemskem bodo barve Slovenije zastopali Tim Gajser, Jan Pancar in Peter Irt.

Slovenski navijači, ki bodrijo Tima Gajserja, bodo tokrat pesti stiskali za slovensko motokros reprezentanco (foto Youthstream)
Slovenski navijači, ki bodrijo Tima Gajserja, bodo tokrat pesti stiskali za slovensko motokros reprezentanco (foto Youthstream)

Konec meseca bo nizozemski Assen gostitelj pokala narodov v motokrosu, ki se ga bo udeležila tudi slovenska motokros reprezentanca. Selektor Slovenije Bogomir Gajser na tem zahtevnem tekmovanju računa na tri tekmovalce. Slovenske barve bodo branili v razredu MXGP Tim Gajser, sicer aktualni svetovni prvak, v razredu MX2 vse boljši Jan Pancar in v razredu Open Peter Irt.

Lani se Slovenija tekmovanja, ki je bilo v ZDA, ni udeležila, leto pred tem pa je bila v identični postavi, s kakršno odhaja v Assen, v britanskem Matterley Basinu dvanajsta. Najboljši dosežek slovenske reprezentance na pokalu narodov je star 21 let. Leta 1998 je v britanskem Foxhillsu osvojila deveto mesto.

Za tekmovanje v Assnu, ki bo 28. in 29. septembra 2019, je prijavljenih 34 reprezentanc. Pomembne bodo že sobotne kvalifikacije, saj se bo na nedeljsko dirko v veliki finale A uvrstilo le 19 najboljših reprezentanc. Še ena se bo prebila na A dirko, vendar bo zanjo potrebovala zmago na nedeljski dirki finala B. V pokalu narodov v vsaki vožnji skupaj tekmujejo motokrosisti dveh kategorij. Naslov najboljšega bo branila reprezentanca Francije, ki bo lovila šesto zaporedno zmago na tem prestižnem tekmovanju.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosPeter IrtJan PancarBogomir Gajserpokal narodov

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji