Nadaljevanje svetovnega prvenstva v motokrosu julija

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je zaradi epidemije koronavirusa ponovno spremenila koledar. Svetovno prvenstvo naj bi se nadaljevalo šele julija.


Na koledarju dirk svetovnega prvenstva v motokrosu je znova prišlo do sprememb, ki jih seveda narekuje pandemija koronavirusa, ki je zajela celotno zemeljsko oblo. Po uvodnih dveh dirkah,  ki sta bili v začetku marca v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, na katerih je aktualni svetovni prvak Tim Gajser obakrat zasedel drugo mesto, naj bi se prvenstvo nadaljevalo šele 5. julija 2020. Tretja preizkušnja sezone za točke svetovnega prvenstva je zdaj predvidena v Orljonoku v Rusiji. Lani je naš motokros šampion, ki slovenske barve zastopa z licenco AMZS, na tem prizorišču zmagal in prevzel vodstvo v točkovanju za svetovno prvenstvo. 

Zaradi spremembe urnika dirk je preizkušnja za VN Italija, ki je bila predvidena v tem terminu, prestavljena na 19. julij 2020, v katerem je bila prej načrtovana dirka za VN Trentina v Pietramurati. Na tem prizorišču je tradicionalno veliko slovenskih navijačev, na dirki pa bodo lahko po novem prisotni 4. oktobra 2020. Junijska dirka za VN Latvije, ki je bila planirana 14. junija 2020, pa bo v Kegumsu izpeljana 12. julija 2020. Spremenjen koledar dirk svetovnega prvenstva v motokrosu lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


MXGPTim Gajsersvetovno prvenstvo v motokrosukoledar dirkkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji