Svetovno mladinsko prvenstvo v motokrosu odpovedano

Mednarodna motociklistična zveza je v dogovoru z organizatorjem Infront Moto Racingom ter prireditelji v Grčiji odpovedala mladinsko svetovno prvenstvo, ki je bilo načrtovano za 8. in 9. avgust 2020.


Pandemija koronavirusa in globalni ukrepi povezani z njo so poskrbeli še za eno odpoved pomembne mednarodne dirke, na kateri je bila pod okriljem AMZS predvidena tudi udeležba slovenskih tekmovalcev. Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je namreč po tehtnem premisleku in v dogovoru z organizatorjem Infront Moto Racingom ter prireditelji v Grčiji odpovedala mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu. Predvideno je bilo, da se bo odvilo 8. in 9. avgusta v Megalopolisu v Grčiji. Za naslove bi se morali meriti mladi asi v razredih do 65 ccm, 85 ccm in 125 ccm. Nekaj časa je bil v igri predlog, da bi se tekmovanje izpeljalo konec avgusta, a razprava je pokazala, da so takrat številni mladi fantje, ki bi lahko tekmovali, že v učnem procesu, ki pa ga je že spomladi pošteno načela pandemija. Zato so odgovorni možje sklenili, da je za mlade bistveno pomembnejše, da so takrat že v šolskih klopeh, saj bo za dirkanje prav gotovo še čas. Lani julija je selektor Aleš Zajec v slikovite Dolomite v Trentino odpeljal reprezentanco mladih slovenskih motokros upov, ki pa so imeli na stezi v Pietramurati kar nekaj smole in jim žal ni uspelo pokazati vsega, kar znajo in zmorejo, ter zablesteti.

Ključne besede


AMZSmotokrosFIMmladinsko svetovno prvenstvoAleš Zajec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji