Odpovedani tudi dirki svetovnega prvenstva v speedwayju v Rusiji in Nemčiji

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je sporočila, da sta speedway grand prix dirki za VN Rusije in VN Nemčije zaradi pandemije koronavirusa odpovedani.


Zaradi ukrepov povezanih s pandemijo koronavirusa in v zvezi s tem povezanimi omejitvami sta iz koledarja odpadli še dve dirki svetovnega prvenstva v speedwayju. Velika nagrada Nemčije, ki je bila predvidena v Teterowu na Bergring Areni, je bila pred časom že prestavljena, zdaj pa je dokončno odpovedana, enako kot Velika nagrada Rusije, ki je bila načrtovana 29. avgusta 2020 na stadionu Anatolij Stepanov v Toljatiju. Mednarodna motociklistična zveza je odločitev sprejela po skrbnem in tehtnem premisleku po posvetovanjih z organizatorjem prvenstva BSI Speedway ter lokalnima prirediteljema, rusko zvezo MFR ter nemško krovno speedway zvezo Deutche Motor Sport Bund (DMSB). Vsi skupaj so namreč ocenili, da bi organizacija dirk pomenila preveliko tveganje za zdravje voznikov, njihovih mehanikov in drugega podpornega osebja ter gledalcev. Dirki v Rusiji in Nemčiji sicer ostajata v koledarju dirk za leto 2021. V prvenstvu najboljših speedway voznikov sveta Slovenijo z licenco AMZS zastopa Matej Žagar, ki bo imel tako po novem urniku dirk za leto 2020 na voljo le štiri priložnosti za dokazovanje forme in pripravljenosti v borbi za prestižni naslov svetovnega prvaka. Prva dirka je predvidena 1. avgusta v Vroclavu, zadnja pa 3. oktoba v Torunu, prav tako na Poljskem.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSFIMsvetovno prvenstvo v speedwayukoledar dirklicencakoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji