Tretja dirka sezone državnega prvenstva za voznike minimota, minigpja in skuterjev

AMZS Center varne vožnje na Vranskem bo v nedeljo 23. avgusta 2020 gostil najboljše slovenske voznike minimota, minigpja in skuterjev, ki se bodo merili za državno prvenstvo, dirkači v supermotu pa se bodo borili za pokalno prvenstvo Slovenije.


Predzadnji avgustovski konec tedna  bo na poligonu v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem spet v znamenju dirke za voznike minimota, skuterjev, minigpja in supermota. Po oddihu, ki je za večino dirkačev trajal dober mesec in pol, bo zanimivo spremljati, ali so se razmerja moči med tekmovalci spremenila, ali pa bodo najuspešnejši vozniki iz prvih dveh dirk nadaljevali z dobrimi nastopi. Nekaj voznikov je premor izkoristilo za nastope na dirkah Italijanskega prvenstva, kjer sta izstopala predvsem Enej Krševan (GAS Vrtejba) in Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten). Slednji je sicer zadnjo dirko zaključil s padcem in manjšo poškodbo, a na Vransko vseeno prihaja optimistično razpoložen.

Vsekakor si želim nadaljevati z dobrimi predstavami in zadržati vodstvo s skupnem seštevku kategorije minimoto open. Nastop bo služil tudi kot dobra priprava na dirko evropskega prvenstva, ki me čaka septembra v Italiji,

je pred odhodom na Vransko povedal mladi Etien. Prav njegov boj z Janom Poropatom (MK Obala racing) bi lahko pomenil eno izmed poslastic tokratne dirke na Vranskem. Precej večji favorit za zmago je Enej Krševan v kategoriji minigp, saj v letošnjih štirih vožnjah še ni okusila grenkobe poraza. Tesnejši razplet za zmago pa se pričakuje med vozniki skuterjev. Najbrž bosta ponovno v boju za zmago predvsem mladi Klemen Švara (AMTK Koper) in aktualni prvak ter trenutno vodilni v skupne seštevku točkovanja za državno prvenstvo Nejc Kogovšek (AMD Orjaki).

Klemen Švara v ovinku.

Poslastica bodo tudi nastopi otrok v kategoriji minimoto otroci, saj so vsi nepopustljivi in vselej prikažejo tesne boje za najvišja mesta. Še posebej širok je spisek kandidatov v starejši kategoriji, kjer Matijo Kodarina, Tadeja Maver Guština in Taia Komela praviloma ločijo le desetinke sekunde, medtem ko je Tian Krševan med mlajšimi otroci za zdaj vendarle malce suverenejši od tekmecev.

Tian Krševan je za zdaj suveren v svoji kategoriji.

Tudi v supermotu se obeta izenačen boj za najboljša mesta, pričakuje pa se predvsem huda borba med Edyjem Rupellyjem in Nejcem Kržičem. Načrte favoritom sicer nemalokrat prekrižajo tudi vremenski pogoji in tokratna vremenska napoved kaže, da bodo imeli tekmovalci skupaj z mehaniki verjetno kar nekaj dela pri izbiri pnevmatik, saj bi lahko nedeljsko dogajanje deloma začinil tudi dež.

Padavine v tem obdobju niso nič presenetljivega in tudi v preteklih izvedbah, nas je dež že nekajkrat namočil. A najpomembneje je, da tekmovalci zaključijo tekmovanje brez poškodb, kar je tudi naša največja želja,

je pred dirko povedal Vladimir Andrejka iz AMD Lukovica, ki organizira tretjo dirko sezone, ki se s tem preveša v drugo polovico. Žal je v tem terminu odpadla pozivna mednarodna dirka starodobnikov za memorial Nika Sodnikarja, kajti prijavilo se je premajhno število tekmovalcev.

Ključne besede


supermotominimotoskuterstarodobnikidržavno prvenstvoAMZS Center varne vožnje VranskoAMD Lukovicaminigppokalno prvenstvoVladimir Andrejka

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji