Jaka Peklaj v letu 2021 v kategoriji EMX 125

Mladi up slovenskega motokrosa Jaka Peklaj je podaljšal pogodbo z moštvom SIXTYTWO motosport Husqvarna, ki ga vodi Klemen Gerčar.


Slovenski motokros ima v Timu Gajserju, ki je aktualni svetovni prvak v razredu MXGP, brez dvoma najodličnejšega predstavnika ter vzornika številnim mladim, ki želijo po njegovih stopinjah. Eden od tistih, na katerih bi lahko v prihodnosti veliko dosegel v ostri mednarodni konkurenci, je tudi Jaka Peklaj. Letošnji državni prvak v kategoriji MX 85 je že nekaj časa pod budnim očesom Klemna Gerčarja, zadnjega svetovnega prvaka v kategoriji MX 3, ki si zdaj utira pot med najboljše s svojim moštvom SIXTYTWO motosport Husqvarna. Peklaj bo v letu 2021 prestopil v višjo kategorijo, saj se bo z licenco AMZS bo preizkušal na dirkah v razredu EMX 125. V novi konkurenci mlademu vozniku iz Šentvida pri Stični zanesljivo ne bo lahko, a Gerčar je prepričan, da je lahko s trdim in zavzetim delom na treningih, ki ga bo nato prenesel na dirke, njegov varovanec konkurenčen ter da se bo boril za točke evropskega prvenstva.

Jaka Peklaj (levo) bo že tretjo sezono zapored pod vodstvom Klemna Gerčarja.

V Gerčarjevem moštvu bo v konkurenci EMX 250 vozil Filip Olsson. Šved bo drugo sezono član moštva. Letos je njen večji del žal izpustil zaradi padca v Latviji in nato operacije zaradi poškodbe ter dolgotrajne rehabilitacije.

Zelo sem ponosen ob ponovnem podpisu Jake in Filipa za naslednjo sezono. Vedno sem iskal mlade perspektivne talente, ki imajo delovne navade in željo po zmagah. Z rezultati sta oba to tudi že dokazala zato smo v ekipi osredotočeni na vse malenkosti, da lahko skupaj dosežemo zastavljene cilje,

je povedal Gerčar, ki oba varovanca že zavzeto pripravlja na sezono v letu 2021.

Filip Olsson (levo) bo Gerčarjev adut v razredu EMX 250.

 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarJaka PeklajEMX 125svetovni prvaklicenca62 motosportdržavni prvakMX 85MX3

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji