Tudi Matej Žagar v letu 2021 v močnem prvenstvu Danske

Najboljši slovenski speedway voznik v mednarodnem merilu bo letos tekmoval tudi v Metal Speedway League, zelo močnem prvenstvu Danske, kjer bo njegov tekmec tudi aktualni prvak Slovenije Matic Ivačič.


Matej Žagar je lani v svetovnem prvenstvu v speedwayu, v katerem slovenske barve brani z licenco AMZS, osvojil 11. mesto. V novi sezoni, ki se bo začela 24. aprila 2021 v Italiji z dirko bližnjem Terenzanu, bo skušal to mesto popraviti, prav tako pa ga čaka vrsto izzivov tudi na klubski ravni. Sredi novembra je podpisal pogodbo z Zielono Goro, za katero bo vozil v prvenstvu Poljske, zdaj pa se je dogovoril še za sodelovanje z danskim speedway prvoligašem Slangerupom. Njegovi moštveni kolegi bodo Mikkel Michelsen, Michael Jepsen in Andreas Lyager, Žagarjev tekmec v zelo močnem prvenstvu Metal Speedway League pa bo tudi Matic Ivačič, ki je lani osvojil naslov državnega prvaka in ga po osemnajstih zaporednih letih vladavine prevzel Žagarju.

Super zadovoljni smo, da bo Matej vozil za naš klub. Dobili smo zelo zanesljivega in hitrega voznika, ki je zelo prijetna oseba. Z našimi tremi vozniki se zelo dobro pozna že od prej in o Mateju vsi govorijo le pozitivne in dobre stvari. Zato smo zelo veseli, da bodo fantje znova vozili skupaj,

je bil ob razkritju dogovora z najuspešnejšim slovenskim speedway voznikom vseh časov povedal Kenni Hansen, vodja moštva Slangerup. Aktualni slovenski prvak Ivačič bo letos vozil za Grindsted. Slovenska speedway asa, bivši ter aktualni prvak naše države, se bosta prvič na stezi srečala 28. aprila 2021 v obračunu moštev, ki bo v na progi v Slangerupu.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSMatic Ivačičspeedwaylicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji