Predkvalifikacije za drugo dirko državnega prvenstva v e-kartingu

V teku so predkvalifikacije za drugo dirko sezone v spletnem kartingu, ki bo v torek 9. februarja na digitalizirani stezi Euroring.


Torek 2. februar 2021 bo zapisan v zgodovino dirkanja, saj se je na virtualni stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem izpeljala prva dirka državnega prvenstva v spletnem kartingu v Sloveniji. Prvo državno prvenstvo v e-kartingu poteka v organizaciji Avto-moto zveze Slovenije in v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije (EŠZS). Uvodno dirko je suvereno dobil Jernej Simončič, ki je bil premočan za Tila Čeha, sicer najhitrejšega v predkvalifikacijah, na tretjem mestu pa je pristal Tomaž Eržen. Prva preizkušnja je pokazala veliko zanimanja med virtualnimi vozniki, ki se od četrtka 4. februarja že merijo v predkvalifikacijah za drugo dirko, ki bo potekala na digitalizirani progi Euroring, ki je sicer na Madžarskem. Še vedno se lahko prijavite in vključite v državno prvenstvo, predkvalifikacije za tokratno preizkušnjo pa se bodo končale v ponedeljek 8. februarja minuto pred polnočjo.

AMZS vabi vse, da se priključite zanimivim bojem za čim boljša mesta, ki bodo na koncu sezone tudi nagrajena, med vsemi sodelujočimi pa bo izžrebanih tudi devet sila privlačnih nagrad AMZS. Skupno je na sporedu pet dirk: ob prvi na Vranskem ter prihajajoči na Euroringu, sta na programu še dve preizkušnji na virtualnih progah v Španiji, in sicer na Kartodromu Valencia 16. februarja ter na stezi Los Arcos 23. februarja, zadnja dirka sezone pa bo 2. marca znova v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Vse potrebne informacije najdete na tej povezavi. Pridružite se nam!

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjedržavno prvenstvonagradeeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil ČehTomaž ErženEuroring

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji