Predkvalifikacije za tretjo dirko državnega prvenstva v e-kartingu

Tretja dirka državega prvenstva v spletnem kartingu bo v torek 16. februarja 2021 in zanjo že tečejo predkvalifikacije.


Državno prvenstvo v spletnem kartingu je po dveh odpeljanih dirkah v polnem zagonu. Na vrhu lestvice, ki šteje za naslov državnega prvaka, sta Jernej Simončič in Til Čeh, ki sta zbrala vsak po 45 točk. Simončič je bil prvi na premierni dirki na digitalizirani progi v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, Čeh pa je prvi prečkal ciljno črto na dirki na virtualni stezi Euroring, ki je sicer na Madžarskem. Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije organizator državnega prvenstva in v torek 16. februarja 2021 bo na sporedu že tretja preizkušnja.

Predkvalifikacije za dirko, ki bo potekala na digitalizirani stezi dirkališča Kartodromo Internacional Lucas Guerrero v Valencii, so se začele v četrtek 12. februarja 2021 točno ob polnoči, končale pa se bodo v ponedeljek 15. februarja 2021 minuto pred polnočjo. Spremljate jih lahko na tej povezavi.

AMZS vabi vse, da se priključite zanimivim bojem za čim boljša mesta, ki bodo na koncu sezone tudi nagrajena, med vsemi sodelujočimi pa bo izžrebanih tudi devet sila privlačnih nagrad AMZS. Skupno je na sporedu pet dirk: prva je bila na Vranskem, druga na Euroringu, na programu pa sta še dve preizkušnji na virtualnih progah v Španiji, in sicer na Kartodromu Internacional Lucas Guerrero 16. februarja ter na stezi Los Arcos 23. februarja, zadnja dirka sezone pa bo 2. marca znova v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Vse potrebne informacije najdete na tej povezavi. Pridružite se nam!

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjedržavno prvenstvoeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil ČehEuroring

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji