Na tretji dirki Simončič do druge zmage

Vozniki v državnem prvenstvu v e-kartingu so opravili s tretjo od skupno petih preizkušenj. Na digitalizirani stezi Kartodromo Internacional Lucas Guerrero je drugič v sezoni zmagal Jernej Simončič.


Državno prvenstvo v spletnem kartingu se odvija in teče po dobro začrtanem programu. Organizator državnega prvenstva Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije izpeljala še tretjo dirko sezone. Potekala je na digitalizirani progi Kartodromo Internacional Lucas Guerrero, ki se sicer nahaja v Valencii. V predkvalifikacijah za 28 mest, ki vodijo na polfinalni dirki, je sodelovalo 42 voznikov. Najhitrejši je bil Jernej Simončič, ki je nato blestel tudi na dirki in si privozil drugo zmago v letošnjem državnem prvenstvu.

Zelo zadovoljen sem z zmago, saj me je Čeh v kvalifikacijah za finalno dirko premagal kljub temu, da sem postavil osebni rekord. Nisem bil prepričan, če bom na dirki hitrejši, zato je bilo nujno, da izkoristim vsako priložnost, ki jo dajo hladne gume v prvem ovinku. Tako sem Čeha dobil po zunanji strani in nato tudi vso dirko ohranil vodstvo.

V skupnem seštevku je zdaj zmagovalec preizkušnje v Valencii po treh dirkah sam v vodstvu. Zbral je 70 točk. Drugo mesto na dirki si je privozil Til Čeh, ki ima v skupni razvrstitvi pet točk manj. Tretji je ciljno črto prečkal Tomaž Eržen, ki je na tretje mesto napredoval tudi v točkovanju za državno prvenstvo, za vodilnim pa zaostaja za 30 točk.

Naslednja dirka državnega prvenstva v spletnem kartingu bo v torek 23. februarja 2021 na virtualni progi Los Arcos, ki se nahaja v pokrajini Navarra na severu Španije. Predkvalifikacije za četrto preizkušnjo sezone se začnejo že v četrtek 18. februarja točno ob polnoči, končale pa se bodo v ponedeljek 22. februarja minuto pred polnočjo. Vabljeni, da se vključite in pridružite premiernemu državnemu prvenstvu v spletnem kartingu!

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvoeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil ČehTomaž Eržen

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji