Začetek državnega prvenstva Slovenije v kartingu

Prva dirka sezone bo na dirkališču Azzurra v italijanskem Jesolu, štela pa bo tudi za točke CEZ (Central European Zone).


Konec tedna se pod okriljem AMZS začenja državno prvenstvo v kartingu. Uvodna preizkušnja sezone bo v Jesolu. To je mestece malce pred Benetkami, ki je poleti v času dopustov oblegano s številnimi turisti in dopustniki zaradi všečnih peščenih plaž, ki se nahajajo v tem koncu Jadranskega morja. Organizator dirke za voznice in voznike kartinga, ki bo razdelila prve točke državnega prvenstva, je AKK Sportstil. Prvi mož na čelu organizatorja je Roman Jernejc, ki je povedal, da je na preizkušnjo, ki se bo odvijala tudi v sklopu dirk CEZ (centralno evropske cone), prijavljenih 156 voznikov iz cele Evrope. Med njimi pričakujejo med 30 in 40 slovenskih tekmovalcev, ki se bodo merili v šestih različnih razredih.

Zaradi problemov z epidemijo koronavirusa in težav z boleznijo covid-19 pa je vprašanje, koliko jih bo lahko prišlo ter se tudi dejansko udeležilo dirke,

je še dodal Jernejc. Vremenska napoved za dirko je lepa, a žal gledalcev ob progi ne bo. Italija namreč v duhu trenutnih zdravstvenih razmer sicer dopušča različna športna tekmovanja, vendar ne dovoli prisotnosti drugim, kot le spremljevalnemu osebju znotraj posameznih ekip, ki jih imajo voznice in vozniki. Tekmovanje bo potekalo povsem enako kot v lanski sezoni. O skupnem zmagovalcu dneva v posamezni kategoriji bodo znova odločale tri vožnje. Pravilnik tekmovanja najdete na tej povezavi.

Steza Azzurra je tehnično zahtevna in od tekmovalca vsekozi terja maksimalno osredotočenost na progo ter tekmece. Premore kar nekaj zelo zahtevnih zavojev, a dovoljuje tudi kar visoke maksimalne hitrosti. Vsekakor bodo morali tekmovalci vseskozi voziti zelo zbrano in premišljeno, saj jih bo lahko že majhna napaka ali nepazljivost zelo drago stala.

Karakteristike proge Azzurra:

  • zgrajena leta 1962, obnovljena leta 1985
  • dolžina: 1.045 metrov
  • širina: 8 metrov
  • št. ovinkov: 14

 

Ključne besede


AMZSkartingdržavno prvenstvoCEZRoman JernejcAKK Sportstil

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji