Vozniki spletnega kartinga dirkali na asfaltu

AMZS je povabila najboljših deset voznikov prvega državnega prvenstva v spletnem kartingu na asfaltno stezo Centra kartinga in moto športa v Slovenjo vas.


Avto-moto zveza Slovenije je letos v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije premierno organizirala državno prvenstvo v spletnem kartingu. Tekmovanje je bilo zelo dobro sprejeto in zgodovinskega prvega naslova državnega prvaka se je razveselil Til Čeh. AMZS je za prvo deseterico v skupnem seštevku točkovanja za državno prvenstvo pripravila tudi posebno dirko, ki pa je bila na asfaltni stezi. V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju so se namreč pomerili z rekreativnimi gokarti. Vsi so pokazali zavidljivo raven znanja in so veščine, ki jim pridejo še kako prav pri spletnem dirkanju, uporabili tudi na stezi.

 

Dirkališče ti da nekaj znanja o linijah in razviješ lahko določen občutek, ki ga tu ni. Spletno dirkanje je do neke mere primerljivo, a res je, da pa ni enako,

je povedal državni prvak, ki je sicer uspešno dirkal tudi na asfaltu, saj je bil v letih 2009 do 2011 najboljši v Sloveniji na dveh kolesih v amaterskem prvenstvu v razredu minimoto. Deseterica se je zelo pogumno spopadla z izzivom, ki je bil pred njimi. Nekateri fantje so imeli že nekaj izkušenj, drugi pa so bili povsem brez njih na asfaltnih progah.

To so bile vedno moje sanje ali pa upi za prihodnost. Dejansko sem se vozil z gokartom le trikrat na komercialni progi na Rudniku. Občutki na volanu so primerljivi z virtualnimi, glavna razlika pa je ta, da tu telo premetava levo in desno. S tem sem imel največ problemov v ovinkih,

je pripovedoval Jernej Simončič, sicer drugouvrščeni v državnem prvenstvu v spletnem kartingu in najbolj uveljavljen virtualni dirkač med prijavljenimi, ki ima tudi obilo mednarodnih izkušenj in se s spletnim dirkanjem od lanskega novembra ukvarja tudi poklicno. Dirko so povabljenci vzeli resno, a so jo odpeljali zelo športno in v mejah fair-playa ter brez zapletov na stezi. Po desetih krogih je prvi ciljno črto prečkal Miha Fabijan.

Definitivno je bolj napeto in zanimivo voziti v živo, bolj adrenalinsko. Ampak tega se ne da vedno. Spletno dirkanje je cenejše, zato se moramo enkrat zadovoljiti s tem, drugič pa z drugim,

je bil nasmejan po preizkušnji v Slovenji vasi skupno sedmouvrščeni v državnem prvenstvu v spletnem kartingu, tokrat pa prvi Fabijan. Drugo mesto v ekshibicijski preizkušnji na asfaltni podlagi je zasedel Jernej Simončič, tretje pa Primož Jurendič. Tudi preostali fantje so dirkališče zapuščali zadovoljni in bogatejši za novo izkušnjo, ki jim bo zanesljivo ostala v prijetnem in lepem spominu. Prav tako so vsi po vrsti zatrjevali, da komaj čakajo na naslednje državno prvenstvo v spletnem kartingu, v katerem lahko znova pričakujemo zelo zanimive boje na virtualnih stezah, ki bodo v programu oziroma na koledarju dirk.

 

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športaEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil ČehPrimož JurendičMiha Fabijan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

31

Priljubljenost članka

31

Shrani

Delite s prijatelji