Državni prvak v spletnem kartingu je Til Čeh

Končano je premierno državno prvenstvo v e-kartingu. Po petih preizkušnjah se zgodovinskega naslova državnega prvaka veseli Til Čeh.


Avto-moto zveza Slovenije je letos v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije prvič organizirala državno prvenstvo v spletnem kartingu. Tekmovalci so imeli na voljo pet preizkušenj, na katerih so lahko demonstrirali, kaj znajo in zmorejo, ter se potegovali za čim boljše uvrstitve in s tem lepe nagrade. Pred zadnjo dirko sezone, ki je bila znova na digitalizirani stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, kjer se je prvenstvo 2. februarja 2021 tudi začelo, sta bili v igri za zgodovinski prvi naslov državnega prvaka Slovenije v e-kartingu samo še dve imeni: Jernej Simončič in Til Čeh. Po štirih dirkah sta imela vsak po 90 točk, ki sta jih dobila za dve zmagi in dve drugi mesti na prvih štirih preizkušnjah sezone. Njun medsebojni obračun je tako odločal o tem, kdo se bo na koncu zavihtel na vrh zmagovalnega odra.

Simončič odstopil in odprl pot do zmage Čehu

Na štartu je Simončič malce prehitro začel in dobil kazen vožnje v boksih, iz katerih pa ga potem ni bilo več na stezo.

Po zelo izenačenih kvalifikacijah sem pričakoval trd boj za naslov prvaka s Čehom, pa se mi je prvič v več letih dirkanja pripetilo, da sem preskočil štart za par desetink sekunde in tako dobil kazen vožnje skozi bokse. Program žal ni zaznal, da sem vožnjo skozi bokse opravil, in me je diskvalificiral. Škoda, da se je prvenstvo končalo na tak način, vseeno pa sprejmem drugo mesto kot soliden rezultat za svoje prve izkušnje v uporabljenem simulatorju,

po dirki ni bil pretirano slabe volje drugouvrščeni v skupnem seštevku.

Simončiča je drago stal malenkost prehiter štart.

To je pomenilo, da je imel Čeh odprto pot do naslova državnega prvaka. Nekaj časa je vozil na drugem mestu za Tomažem Erženom, nato pa ga je še v prvi četrtini dirke prehitel ter vodstva do konca ni več izpustil iz rok. S tretjo zmago v sezoni se je zavihtel do zgodovinskega prvega naslova državnega prvaka v spletnem kartingu v Sloveniji.

Neverjetno! Res sem vesel tega naslova prvaka. Rad pa bi čestital vsem nasprotnikom, predvsem Jerneju Simončiču, s katerim sva bila bitko iz dirke v dirko. Žal je zadnjo dirko storil napako in naslov prvaka predal brez boja. A to je pač dirkanje. Pohvaliti moram tudi organizatorje za odlično izpeljano prvenstvo,

je po dirki sijal od sreče prvi slovenski državni prvak v spletnem kartingu Til Čeh, ki je pred leti aktivno tekmoval tudi na asfaltu na dveh kolesih v državnem prvenstvu v minimotu, v katerem je bil prav tako zelo uspešen.

Deseterica se bo pomerila še enkrat

Drugo mesto na dirki je zasedel Eržen, ki je v skupnem seštevku zadržal tretje mesto, tretji pa je tokrat ciljno črto prečkal Jakob Zupanc, ki je se prvič uspel prebiti na zmagovalni oder. Prvenstvo je pokazalo, da je spletni karting v Sloveniji na dobri poti in lepa popestritev za vse v delu sezone, v katerem dirkanje na prostem pač ni mogoče. Peta dirka sezone je bila pomembna tudi za razvrstitve do desetega mesta. Prvih deset v skupnem seštevku državnega prvenstva se bo predvidoma 16. marca 2021 pomerilo med seboj tudi na asfaltni stezi na dirki v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi, kar bo za vse prav gotovo lepa in zelo zanimiva izkušnja.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvoAMZS center kartinga in motošportaAMZS Center varne vožnje VranskoeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil ČehTomaž ErženJakob Zupanc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

30

Priljubljenost članka

30

Shrani

Delite s prijatelji