Na četrti dirki druga zmaga za Tila Čeha

Vozniki, ki vozijo v prvem državnem prvenstvu v spletnem kartingu, so opravili s četrto dirko sezone. Na virtualni progi Los Arcos je zmagal Til Čeh.


Po štirih petinah državnega prvenstva v spletnem kartingu se obeta nadvse napet in zanimiv zaključek sezone, saj sta na vrhu lestvice točkovanja za naslov državnega prvaka z identičnim izkupičkom kar dva voznika. Četrta dirka sezone je potekala na digitalizirani progi Los Arcos, ki se sicer v realnem življenju nahaja na severu Španije. Steza na dirkališču Circuito de Navarra je najkrajša izmed vseh proga, na katerih letos potekajo preizkušnje za točke državnega prvenstva, ki poteka v organizaciji Avto-moto zveze Slovenije in v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije. Dolžina kroga meri le 731 metrov in v tudi v realnem svetu kartinga velja za "šprintersko". V predkvalifikacijah se je za mesto med 28 vozniki v polfinalnih dirkah tokrat merilo 35 tekmovalcev. V virtualnem svetu se je nato v finalni vožnji štirinajsterice najbolje znašel tudi najboljši v predkvalifikacijah Til Čeh, ki je prišel do druge zmage v državnem prvenstvu.

V skupnem seštevku sta na vrhu po štirih dirkah skupaj zmagovalec tokratne preizkušnje in Jernej Simončič, ki je ciljno črto prečkal na drugem mestu. Oba imata po 90 točk in bosta na zadnji dirki sezone med seboj odločila o naslovu prvega državnega prvaka Slovenije v spletnem kartingu. Tretje mesto si je privozil Tomaž Eržen, ki je na tretjem mestu tudi v točkovanju za državno prvenstvo, zbral pa je 56 točk in vodilna ne more več ujeti oziroma ju prehiteti.

Zadnja dirka državnega prvenstva v spletnem kartingu bo v torek 2. marca 2021 na digitalizirani progi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem. Predkvalifikacije za peto preizkušnjo sezone se začnejo že v četrtek 25. februarja točno ob polnoči, končale pa se bodo v ponedeljek 1. marca minuto pred polnočjo. Vabljeni, da se vključite ter pridružite premiernemu državnemu prvenstvu v spletnem kartingu!

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjedržavno prvenstvoeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil ČehTomaž Eržen

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji