Slovenski vozniki speedwaya tekmovali na dirkah v Italiji in na Poljskem

Ivačič in Grmek preizkušala formo v Italiji, Žagar pa je za svoj klub dirkal v ligaškem prvenstvu na Poljskem.


Medtem, ko urnik dirk, ki bodo štele za prvenstvo Slovenije v speedwayu še ni znan, slovenski vozniki že preizkušajo formo na stezah izven ožje domovine. Na progi malce pred Vidmom v Furlaniji-Julijski krajini v Terenzanu je bila na sporedu prva dirka za točke italijanskega prvenstva. Preizkušnja je bila odprtega tipa, na njej pa sta z licenco AMZS dirkala tudi dva slovenska voznika, in sicer Matic Ivačič in Anže Grmek. Zelo zadovoljen je prav gotovo aktualni državni prvak Slovenije v speedwayu Ivačič, ki je osvojil 13+1 točk ter zasedel tretje mesto na dirki. Izkazal pa se je tudi mladi up slovenskega speedwaya Grmek z desetimi točkami. Skupno na dirki mu je pripadlo šesto mesto, a je bil prvi med mladinci. To je za aktualnega mladinskega prvaka Slovenije v speedwayu lepa potrditev, da se trdo delo na treningih obrestuje.

Rezultati dirke v Terenzanu: 1. Michele Castagna (ITA) 14+3, 2. Nico Covatti (ITA) 15+2, 3. Matic Ivačič (SLO) 13+1, 4. Nicolas Vicentin (ITA) 12+0, 5. Daniele Tessari (ITA) 11, 6. Anže Grmek (SLO) 10 točk, ...

Zadovoljni Ivačič (v belem na desni) na zmagovalnem odru s pokalom.

Matej Žagar, sicer kar 18-kratni državni prvak Slovenije v speedwayu, v letu 2021 vozi za nov klub na Poljskem. To je Falubaz Zielona Gora. Danes se je Žagar z novim klubom tretjič v sezoni boril za ligaške točke. Njegovo moštvo je gostovalo pri bivšem delodajalcu v poljskem prvenstvu, pri klubu Wlokniarz Czestochowa, in ostalo praznih rok. Žagar, ki bo z licenco AMZS tudi letos Slovenijo zastopal na preizkušnjah za točke svetovnega prvenstva, je vozil dobro in za svoj klub prispeval v skupno malho devet točk (plus dve). Lahko bi še kakšno, če mu v predzadnji vožnji večera na ovalu Arena zielona-energia.com ne bi po štartu odpovedal motor. Žagarjev klub ima po treh krogih poljskega prvenstva na lestvici ob imenu Falubaz Zielona Gora vpisano eno zmago in dva poraza.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSMatic IvačičspeedwayAnže Grmeklicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji