Pancar v Mantovi do 5. mesta

Slovenski motokrosist z licenco AMZS je na dirki italijanskega državnega prvenstva pokazal, da stopnjuje formo in je osvojil skupno 5. mesto v razredu MX2.


Mantova je bila prizorišče druge dirke italijanskega državnega prvenstva v motokrosu. Na njej je v razredu MX2 z licenco AMZS vozil tudi Jan Pancar in potrdil, da je dober mesec in pol pred začetkom preizkušenj za svetovno prvenstvo že dobro pripravljen. V razredu MX2 je namreč osvojil skupno 5. mesto. Že v kvalifikacijah se je očitno zelo hitro spoprijateljil z zahtevno progo ter je v svoji skupini postavil tretji čas. Za nedeljski vožnji je našel ustrezne nastavitve motorja, kar mu je v prvi vožnji prineslo 5. mesto, v drugi pa je bil še mesto višje in je ciljno črto prečkal na odličnem 4. mestu. V obeh vožnjah je sicer suvereno slavil Ruben Fernandez Garcia. V prvi je Pancar za Špancem zaostal dobrih 39 sekund, v drugi pa malce manj kot 37 sekund. Edinemu Slovencu na dirki (Tim Gajser v razredu MX1 se preizkušnje v Mantovi ni udeležil) je to zanesljivo pokazatelj, da je s trdimi treningi na dobri poti, da uresniči cilje, ki si jih je zadal v letu 2021 in naredi med svetovno motokros elito v razredu MX2 še korak naprej. V skupnem seštevku odprtega prvenstva Italije v razredu MX2 Pancar zdaj zaseda 5. mesto.

Pancar na enem od zahtevnih skokov.

Italijansko prvenstvo Motocross Prestige 2021 obsega šest dirk. Dve, in sicer v Maggiori in Mantovi, sta že končani, naslednja pa bo 9. maja v Montevarchiju. Po njej sledita še preizkušnji v Cavallari di Mondaviu, ki bo 6. junija, in v Castellaranu, ki bo 27. junija. Prvenstvo se bo končalo z dirko 5. septembra v Fermu.

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosJan PancarMX2licencaMX1

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji