Maja se na športnih terenih začne zares

Z mesecem majem se začenjajo tekmovanja v državnih in pokalnih prvenstvih pod okriljem AMZS.


Epidemija koronavirusa ter z njo povezana bolezen covid-19 je tudi letos že pošteno posegla v koledar dirk državnega in pokalnega prvenstva, ki so pod okriljem AMZS. S sprostitvijo ukrepov in predpisov Vlade Republike Slovenije glede zatiranja epidemije in širjenja bolezni covid-19 se maja končno začenjajo tekmovanja, ki jih ima pod okriljem AMZS, in sicer za vse starostne kategorije. Prvi dirki bosta na sporedu 16. maja 2021. V Dolini pod Kalom bo AMD Šentvid pri Stični organiziral uvodno preizkušnjo za točke državnega prvenstva v motokrosu, v AMZS Centru motošporta in kartinga v Slovenji vasi pa se bodo v organizaciji AMD Ptuj na prvi dirki sezone merili vozniki minimota, minigp-ja, skuterjev in supermota.

Tekmovanja pod okriljem AMZS bodo omogočena vsem starostnim kategorijam.

Pogoji za tekmovalce in spremljevalce

Glede na trenutne veljavne odloke za izvedbo tekmovanj, ki jih predpisuje Vlada Republike Slovenije, je potrebno nujno vedeti, da lahko enega tekmovalca spremljata največ dva polnoletna člana ekipe, ki imata pridobljeno tudi ustrezno licenco oziroma funkcijo. To sta lahko:

Vse navedene osebe (vključno s tekmovalcem) morajo za vstop na tekmovanje obvezno predložiti ali opraviti hitri test ali PCR test. Na tekmovanju lahko nato oseba prisostvuje, če ima test negativen izvid in hkrati ta test ne sme biti starejši od 48 ur od začetka tekmovanja. Testiranje bo omogočeno tudi na tekmovanju. Prav tako se bodo morali udeleženci tekmovanja brez izjem predhodno prijaviti na tekmovanje s pomočjo spletnega obrazca, o katerem boste pravočasno obveščeni. Z ostalimi podrobnostmi sodelovanja na tekmovanjih pod okriljem AMZS v letošnjem letu vas bomo seznanili v prihodnjih dneh.

Vozniki bodo imeli lahko največ dva spremljevalca v ekipi. Vsi bodo morali predložiti negativen izvid hitrega ali PCR testa na covid-19, ki ne bo smel biti starejši od 48 ur od začetka tekmovanja.

Ključne besede


AMZSmotokrossupermotominimotoskuterAMD PtujAMZS center kartinga in motošportakoledar dirklicencakoronavirusepidemijaminigpAMD Šentvid pri Stičnicovid

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji