Znani datumi kvalifikacij za preboj med svetovno speedway elito

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je sporočila datume kvalifikacijskih dirk, ki vodijo v veliki finale, v katerem bomo dobili morebitnega novega udeleženca dirk za svetovno prvenstvo v speedwayu.


Svetovno prvenstvo v speedwayu v letu 2021, v katerem bo slovenske barve z licenco AMZS znova zastopal Matej Žagar, se še ni začelo. Prva preizkušnja je zdaj po koledarju dirk predvidena 16. julija 2021 v Pragi. Mednarodna motociklistična zveza (FIM) je medtem objavila datume štirih kvalifikacijskih dirk, na katerih bomo dobili udeležence finalne preizkušnje, ki bo nato odločila o tem, komu se bo uspelo prebiti med svetovno speedway elito v letu 2022. Vse štiri kvalifikacijske dirke, ki bodo dale finaliste, bodo 19. junija 2021.

  • 19. junij 2021 - prireditelj še ni znan
  • 19. junij 2021 - Glasgow (Škotska)
  • 19. junij 2021 - Terenzano (Italija)
  • 19. junij 2021 - Goričan (Hrvaška)

Na teh štirih preizkušnjah bomo dobili 16 finalistov (ter dve rezervi), ki se bodo 21. avgusta 2021 v Žarnovici na Slovaškem udarili za preboj med svetovno speedway elito. Mednjo se bo neposredno uvrstil le zmagovalec dirke. Lani in predlani, obakrat v Goričanu na Hrvaškem, je to uspelo našemu speedway asu Mateju Žagarju, ki bo morda tudi letos poskušal skozi zahtevno kvalifikacijsko sito priti do prestižne vstopnice za vožnje med svetovno speedway srenjo v letu 2022.

Ključne besede


AMZSspeedwayspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayukvalifikacijelicencaGoričanŽarnovica

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji