Potrditev termina prve dirke državnega prvenstva v cestno-hitrostnem motociklizmu

Prva dirka za točke državnega prvenstva Slovenije v cestno-hitrostnem motociklizmu bo 1. junija 2021 na Slovaškem.


Zaradi epidemije koronavirusa in z njo povezane bolezni covid-19 imajo organizatorji dirk državnega prvenstva pod okriljem AMZS nemalo preglavic. V cestno-hitrostnem motociklizmu sta bili v začetku aprila predvideni dve dirki na Madžarskem. A preizkušnji, ki sta bili načrtovani ena za drugo, in sicer 4. in 5. aprila 2021 na dirkališču Panonnia Ring, sta žal odpadli. Organizator preizkušenj za točke državnega prvenstva v cestno-hitrostnem motociklizmu, Društvo 2NRace, sporoča in potrjuje, da bo uvodna dirka sezone izpeljana 1. junija 2021 na Slovaškem. Na dirkališču Slovakia Ring, ki se nahaja dobrih 40 kilometrov vzhodno od Bratislave, bo živahno že 31. maja 2021, ko bodo na sporedu prosti treningi in kvalifikacije, naslednji dan pa bo potem izpeljana tudi dirka, ki bo štela za točke državnega prvenstva Slovenije v razredih supersport 300, supersport 600 in superbike. Ker je v trenutnih zdravstvenih razmerah potrebno za pot na Slovaško urediti kar nekaj stvari in da ne bi prišlo do nepotrebnih zapletov, boste vse podrobnosti v zvezi s tem našli na tej povezavi.

Za vse morebitne dodatne informacije in pojasnila ali razjasnitev nejasnosti v zvezi z dirkami za vse panoge pod okriljem AMZS vam je na sedežu AMZS na voljo vodja področja avto-moto šport Luka Mežan.

Ključne besede


AMZScestno-hitrostni motociklizemdržavno prvenstvosuperbikekoronavirusepidemija2n'raceSSP 300SSP 600covid

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji