Ivačič tretji, Grmek prvi med mladinci

Slovenski vozniki speedwaya so se z licencami AMZS dobro odrezali na dirki italijanskega državnega prvenstva, ki je bila odprtega tipa.


Na razpored dirk prvenstva Slovenije v speedwayu še vedno čakamo, a to ne pomeni, da slovenski vozniki počivajo. Minuli konec tedna jih je kar nekaj z licencami AMZS vozilo na dirkah v tujini.

Ivačič (v sredini) je bil najboljši med trojico Slovencev, ki so vozili v Terenzanu.

Steza v Terenzanu je bila prizorišče tretje dirke italijanskega državnega prvenstva, na speedway ovalu, kjer domuje Moto Club Olimpia, pa so vozili tudi trije Slovenci, in sicer Matic Ivačič (ST Lendava), Anže Grmek (AMTK Ljubljana) in Miran Praznik (AMD Krško). Ivačič in Grmek sta se na progi srečala dvakrat. V drugi vožnji je Grmek (rdeča štartna pozicija) presenetil aktualnega slovenskega speedway šampiona Ivačiča (rumena štartna pozicija) in ga ugnal. V finalni vožnji pa Grmek (rumena čelada) Ivačiču (bela čelada) ni bil kos in je za njim zaostal. Ivačič je na koncu stal na stopničkah za zmagovalce, saj je osvojil 3. mesto, Grmek pa se je zadovoljil s četrtim, a se hkrati lahko lahko pohvali, da je bil tokrat najboljši v mladinski konkurenci.

Z rezultati in potekom dirke sem prezadovoljen. Velika zahvala gre tudi moji ekipi, ki se je danes odrezala odlično. Kot vsak dirkač, si v prihodnje želim čim več takšnih dirk,

je po dirki povedal Grmek. Med mladinci se je izkazal tudi Praznik. Član krškega speedway društva je prvič v karieri vozil v tujini, a ga neznano okolje ni prestrašilo. V absolutni konkurenci se je pogumno spopadal z vsemi, za kar je bil tudi nagrajen. Domov se namreč vrača z nasmehom na obrazu. Skupno je osvojil deveto mesto, med mladinci pa je bil tretji, kar je za mladega voznika iz Posavja zanesljivo lepa vzpodbuda za nadaljevanje trdih in zahtevnih treningov.

Rezultati tretje dirke DP Italije v Terenzanu: 1. Nico Covatti (ITA) 15+3; 2. Michele Castagna (ITA) 13+2; 3. Matic Ivačič (SLO) 12+1; 4. Anže Grmek (SLO) 12+0; ... 9. Miran Praznik (SLO) 5; ...

Grmek (v sredini) na najvišji zmagovalni stopnički med mladinci, Praznik (desno) pa je v tej druščini zasedel 3. mesto.

Škorja in Žagar ostala praznih rok

Sicer je v soboto 8. maja premierno za nemški klub Landshut Devils, ki letos vozi v 2. poljski ligi, nastopil Nick Škorja. 22-letni aktualni podprvak Slovenije je s sovozniki gostoval v Latviji pri klubu Lokomotiv Daugavpils. Latvijci so bili boljši s 47:42, Škorja pa je v skupni seštevek nemškega delodajalca prispeval tri točke.

V nedeljo 9. maja je imel četrto dirko poljske Ekstralige Matej Žagar, ki vozi za klub Falubaz Zielona Gora. Z moštvenimi kolegi je gostil letos izjemno močni Stal Gorzow. Žagarju s klubskimi kolegi tekmecev ni uspelo spraviti na kolena. Rezultat na Mestnem stadionu v Zieloni gori je bil 40:50 v korist trenutno vodilnega kluba na prvenstveni razpredelnici, Žagar pa je za svoje moštvo vknjižil štiri točke.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayAnže GrmeklicencaMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji