Na drugi dirki v Terenzanu Ivačič in Grmek tik za najboljšo trojico

Matic Ivačič in Anže Grmek sta na drugi dirki italijanskega prvenstva ostala tik pod odrom za zmagovalce.


Ovalna speedway steza, kjer v Terenzanu deluje Moto Club Olimpia, je bila v nedeljo 25. aprila prizorišče druge dirke italijanskega državnega prvenstva v speedwayu. Na njej sta z licenco AMZS vozila tudi dva slovenska voznika, in sicer aktualni članski državni prvak Slovenije v speedwayu Matic Ivačič ter mladinski šampion Slovenije v speedwayu za leto 2020 Anže Grmek. Ivačič, ki je na sobotni dirki prišel na oder za zmagovalce, saj je pristal na tretjem mestu, je tokrat ostal tik pod njim. Znova se je prebil v finalno vožnjo, vendar je v njej ciljno črto prečkal na četrtem mestu. Formo in nastop pa je stopnjeval mladi Anže Grmek. Mladi član AMTK Ljubljana je po sobotnem šestem mestu tokrat pristal na končnem petem mestu in prijetno presenetil ter ponovno prevzel primat najboljšega mladinca na dirki.

Rezultati druge dirke v Terenzanu: 1. Nico Covatti (ITA) 14+3, 2. Michele Castagna (ITA) 14+2, 3. Nicolas Vicentin (ITA) 12+1, 4. Matic Ivačič (SLO) 12+0, 5. Anže Grmek (SLO) 9, ...

Ključne besede


AMZSMatic IvačičspeedwayAnže Grmeklicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji