Tudi v Magioneju Švara na najvišji zmagovalni stopnički

V razredu ScooterMatic je Klemen Švara vnovič zmagal na dirki Trofeo Malossi.


Minuli konec tedna je bila na progi Autodromo dell Umbria v Magioneju na sporedu druga dirka prvenstva Trofeo Malossi. Slovenske barve je zastopala ekipa Mart Motors (ex-174 Racing Team), ki jo vodi Aleks Ugrin. V osveženem moštvu je z licenco AMZS imenitno vozil Klemen Švara, ob njem pa je tekmoval še italijanski voznik Alessandro Delbianco, ki ima sicer veliko izkušenj iz tekmovanj v drugih motociklističnih panogah.

Švara (št. 37 v sredini) je v obeh vožnjah zelo dobro štartal.

Švara je dobro formo iz Modene, kjer je v začetku aprila zmagal, prenesel tudi na zahtevno progo, ki se nahaja v bližini Perugie. Že na sobotnih prostih treningih in nato v kvalifikacijah je vozil zelo dobro ter si priboril drugo štartno pozicijo za nedeljski vožnji na dirki, na kateri se je za točke borilo 33 tekmovalcev. V prvi vožnji je Švara dobro štartal in bil vseskozi v ospredju, a na koncu mu je sreča malce obrnila hrbet, saj je pristal na drugem mestu. Za prvim Vincenzom Sciacco je zaostal pičlih sedem tisočink sekunde. A to mu ni vzelo poguma. Pred drugo vožnjo se je zbral, dobro premislil, kje lahko popravi trajektorijo, ki ga je vodila iz ovinka v ovinek, ter nato vse skupaj tudi udejanil na vročem asfaltu. Hitro je namreč pobegnil zasledovalcem in suvereno prečkal ciljno črto na prvem mestu, kar mu je prineslo tudi skupno zmago na dirki. Član AMTK Koper je očitno v zelo dobri formi, ki jo bo lahko znova dokazoval že konec tedna, saj je 16. maja v AMZS Centru kartinga in motošporta v Slovenji vasi v organizaciji AMD Ptuj na sporedu prva dirka sezone za državno prvenstvo Slovenije za voznike minimota, minigp-ja, skuterjev in supermota.

Švara zadovoljen pred fotografom, nasmeh na obrazu pa mu zakriva čelada.

Ključne besede


AMZSskuterAMD PtujAMZS center kartinga in motošportalicencaAMTK KoperKlemen ŠvaraAleks UgrinMart Motors

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji