V Vrtojbi bodo znova hrumeli motorji

V nedeljo 30. maja 2021 bo na dirkališču v Vrtojbi na sporedu druga dirka sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v minimotu, minigp-ju in za voznike skuterjev, tekmovalci v supermotu pa se bodo merili v pokalnem prvenstvu.


Po kratkem premoru se bodo vozniki minimota, minigp-ja in skuterjev ter tudi  tekmovalci v supermotu znova srečali na dirkališču. Po preizkušnji v Slovenji vasi bodo njihovi motorji tokrat hrumeli na dirkaškem poligonu v Vrtojbi, kjer Društvo GAS Vrtejba organizira drugo dirko sezone, ki bo štela za državno prvenstvo Slovenije, vozniki v supermotu pa se bodo merili za točke v pokalnem tekmovanju.

Poropatu ne bo lahko

V članski kategoriji minimoto open bo glavni kandidat za zmago nedvomno Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing), a že dirka v Slovenji vasi je pokazala, da mu lahko načrte močno pokvari tehnična okvara. Vsekakor bo zanimivo spremljati, kako se bosta odrezala dva mlada in obetavna upa. Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki) in Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba bosta brez dvoma skušala parirata prekaljenemu nekdanjemu evropskemu prvaku Poropatu, ki bo moral napeti vse sile, če bo želel upravičiti sloves.

Poropata lahko tokrat pričakuje napade mladih upov, ki so nase opozorili v Slovenji vasi.

Med vozniki kategorije minigp vsi pričakujejo nadaljevanje zmagovalnega niza Eneja Krševana (GAS Vrtejba). Vendar ne bo smel popuščati, saj se bo v ozadju najbrž iskrilo v lovu na njegov dirkaški skalp. Predvsem mlajši Enejev brat Tian Krševan in Filip Lah (oba GAS Vrtejba) bi lahko morda presenetila.

Komela na domači progi v vlogah favoritov

Klemen Švara (AMTK Koper) se nadeja, da se bo dirke v Vrtojbi udeležilo več skuteristov in da bo lahko svojo zelo dobro pripravljenost pokazal tudi v boju z ostalimi v tej panogi. Ponovno lahko pričakujemo tudi sila napete dvoboje za zmago v mladinskih kategorijah minimota. Nobeno presenečenje ne bi bilo, če bi bili končni rezultati povsem drugačni od tistih, ki smo jih videli v Slovenji vasi. Večina tekmovalcev namreč progo v Vrtojbi pozna najbolje, zato utegnejo odločati malenkosti. Tai Komel (GAS Vrtejba) bo po zmagi na prvi dirki v kategoriji minimoto otroci 2 vlogi favorita, vendar društvena kolega Nejo Habjan in Tian Krševan bi znala starejšemu od bratov Komel pomeniti veliko grožnjo za najvišje mesto na zmagovalnih stopničkah. Neznanka je tudi Nejc Petrič, sicer še en član domačega društva, ki pa je novinec v tem tekmovanju in je na uvodni preizkušnji sezone v AMZS Centru kartinga in moto športa ostal brez uvrstitve.

Švara je v imenitni formi in jo bo skušal potrditi tudi na progi v Vrtojbi.

Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba) je na prvi dirki zmagal med vozniki kategorije minimoto otroci 1 in bo tudi v Vrtojbi meril na sam vrh. Poleg Tima Komela (GAS Vrtejba), ki se mu je najbolj približal na uvodni dirki sezone, lahko med kandidatkami za najvišja mesta pričakujemo tudi novinko Najo Kropec (GAS Vrtejba), kar je dokazala že v Slovenji vasi, kjer pa je ostala brez uvrstitve, vendar je bila na progi najhitrejša v tej kategoriji.

Ob progi bodo lahko tudi gledalci

Več tekmovalcev napoveduje tudi nastop v razredu supermoto, med njimi tudi lanski prvak Nejc Kržič (GAS Vrtejba), ki je prvo dirko izpustil zaradi okvare motorja. Trenutno vodilni v prvenstvu Mario Račanovič (AMP) tako ne bo imel lahkega dela, da ponovi uspeh iz Slovenje vasi. Vsekakor se v vseh panogah in kategorijah za voznike z licencami AMZS oziroma tekmovalnimi izkaznicami obeta zelo zanimiva in napeta dirka, ki jo bodo lahko v skladu s predpisi in omejitvami Vlade Republike Slovenije v zvezi z epidemijo koronavirusa in z njo povezane bolezni covid-19 videli tudi gledalci. Treningi in kvalifikacije bodo potekali v nedeljo v dopoldanskih urah, prva tekmovalna vožnja pa je predvidena ob 13. uri in 30 minut.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športaGAS Vrtejbalicencakoronavirusepidemijaminigpcovid

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji