Z državnim prvenstvom bodo začeli tudi cestno hitrostni motociklisti

V torek 1. junija je na sporedu prva dirka za točke državnega prvenstva Slovenije v razredih supersport 300, supersport 600 in superbike.


Epidemija koronavirusa in z njo povezana bolezen covid-19 sta posegli tudi v koledar dirk državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Aprilski preizkušnji na Pannonia Ringu sta bili odpovedani in namesto njiju bo zdaj dirka na Madžarskem konec avgusta.

Zdravstvene in varnostne ramere so nam onemogočile izvedbo prve dirke, ampak to je bilo skoraj pričakovano, vsaj za prvo dirko na Madžarskem,

je povedal Matija Zaletelj, eden izmed organizatorjev pri Društvu 2n'Race, ki skrbi za izvedbe dirk državnega prvenstva Slovenije pod okriljem AMZS. Uvodna preizkušnja sezone za dirkače z licencami AMZS v razredih supersport 300, supersport 600 in superbike za državno prvenstvo Slovenije bo tako 1. junija 2021 na Slovaškem. Steza Slovakia Ring je najdaljša v letošnjem koledarju dirk in meri kar 5922 metrov.

Upamo, da bo v razredih za državno prvenstvo vsaj toliko dirkačev kot na lanskih dirkah, a je malo prehitro za takšne ocene. Kljub temu, pa smo v vrste dobili nove dirkače,

je še dodal Zaletelj, sicer tokrat tudi v funkciji direktorja dirke. Med novinci bo tudi mladi Etien Kantar Božič, ki se je predstavil na nedavni novinarski konferenci AMZS pred začetkom sezone tekmovanj na domačih tleh. Iz minimoto karavane se je preselil v kategorijo supersport 300, kjer pa ga bržčas čaka zahtevna naloga na privajanje na nove proge, tekmece in seveda tekmovalno okolje, pri tem pa bo moral biti sila potrpežljiv, saj bo svoj čas prilagajanja terjal tudi bistveno večji motor, kot ga je krotil zdaj v minimotu.

Etien Kantar Božič bo med novinci v razredu supersport 300.

Eden od glavnih favoritov in branilec naslova državnega prvaka iz minule sezone v razredu superbike Marko Bolko ima nov motocikel, zato bo zanimivo videti, kako se je privadil nanj. V zimskem premoru je opravil nekaj testiranj na dirkališču na Grobniku, a prva dirka je najbrž tudi zanj neznanka v tem pogledu, saj so bržčas še vedno kakšne malenkosti pri nastavitvah, ki jih lahko popravi. Slovakia Ring bo zaživel sicer že v ponedeljek 31. maja, ko bodo na sporedu prosti treningi, v torek 1. junija pa bo šlo potem zares s prvo dirko sezone, ki bo štela za točke državnega prvenstva Slovenije v cestno-hitrostnem motociklizmu.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikeEtien Kantar Božičlicencasupersport 3002n'raceMarko BolkoMatija ZaleteljSlovakia Ringsupersport 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji