V Vrtojbi napete vožnje v vseh razredih

Na dirkališču v Vrtojbi je bila na sporedu druga dirka sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v minimotu, minigp-ju in za voznike skuterjev, tekmovalci v supermotu pa so se merili v pokalnem prvenstvu.


Vroča zadnja majska nedelja v Vrtojbi je prinesla zelo zanimive in napete vožnje na progi tik ob meji z Italijo. Med vozniki skuterjev je vnovič prevladoval Klemen Švara (AMTK Koper), ki je suvereno ugnal tekmece v obeh vožnjah. Drugo in tretje mesto sta osvojila njegova klubska kolega Andrej Zalovič Filipič in Matija Berčič, ki sta s Švaro na zmagovalnem odru proslavila lep klubski uspeh.

 

 

Enej Krševan (GAS Vrtejba) je vknjižil zmago v kategoriji minigp. Najhitrejši je bil v obeh vožnjah, kar je zagotovo lepa popotnica za hitro bližajoče se mednarodne preizkušnje.  V prvi vožnji se je na drugo mesto uvrstil Filip Lah (GAS Vrtejba), ki je na koncu v skupnem seštevku prav tako pristal na drugem mestu. Veliko smole s tehničnimi težavami pa je imel najhitrejši iz kvalifikacij Tian Krševan (GAS Vrtejba). Zaradi okvare motorja je moral zmago prepustiti bratu Eneju.

Enej Krševan v enem od ovinkov na progi v Vrtojbi.

Jan Poropat tokrat zelo suveren

Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) tokrat ničesar ni prepustil naključju. Že v kvalifikacijah kategorije minimoto open je postavil najboljši čas in v obeh vožnjah za točke nato prvi prečkal ciljno črto. Obakrat sta mu sledila Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba) in Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki), ki pa nekdanjemu evropskemu prvaku preprosto nista bila kos ter sta končala na mestih dve in tri.

Kar trije tekmovalci so se potegovali za zmago v kategoriji minimoto otroci 2. Tian Kerševan (GAS Vrtejba) je z najboljšim časom kvalifikacij nakazal, da prevzema, podobno kot na uvodni dirki v Slovenji vasi, vlogo favorita na svoja pleča. A načrte mu je prekrižal klubski kolega Tai Komel, ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah. Zelo dobro je sicer obakrat štartal Nejc Petrič (GAS Vrtejba), a Komela ni uspel zadržati za seboj. Skupno tretjega mesta na dirki pa se veseli Nejo Habjan (GAS Vrtejba).

V kategoriji minimoto otroci 1 je znova največ točk vknjižil Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba). Prvo vožnjo je dobil, v drugi pa zasedel drugo mesto, kar pa je zadostovalo za skupno zmago na dirki. Zelo dobro se je odrezala Julijana Lah (GAS Vrtejba), ki je osvojila drugo mesto, tretji v skupnem seštevku dirke pa je bil David Štilec (AMD Orjaki).

Kržiču padec odnesel zmago

Dirkači supermota so se potegovali za točke pokalnega tekmovanja. Nejc Kržič (GAS Vrtejba) je odlično opravil s kvalifikacijami in to dobro vnovčil v prvi vožnji, ki jo je dobil. V drugi vožnji pa je imel smolo, saj je padel, a vseeno skupno zasedel drugo mesto. Zmaga na dirki je pripadla Fabriziu Valenti (GAS Vrtejba), na tretje mesto pa se je uvrstil Mario Račanovič (AMP).

Tik pred štartom vožnje kategorije supermoto.

Člani društva GAS Vrtejba so se z organizacijo dirke lepo potrudili, vožnje v lepem in vročem vremenu pa si je ogledalo tudi kar nekaj gledalcev, ki so spoštovali vse omejitve, ki jih narekuje epidemija koronavirusa ter z njo povezana bolezen covid-19.

Tretja dirka za točke državnega prvenstva Slovenije za voznike minimota, minigpja in skuterjev ter pokalno tekmovanje za voznike supermota bo 27. junija v Krškem. Preizkušnjo na dirkališču Raceland bodo organizirali člani društva AMTK Koper.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvoGAS Vrtejbalicencaminigppokalno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji