V Orehovi vasi gledalci in tudi Tim Gajser

V soboto 5. junija bo na radizelski progi druga dirka državnega prvenstva v motokrosu, ki jo organizirajo člani AMD Orehova vas.


Po uspešno izpeljani uvodni dirki sezone, ki je bila v Dolini pod Kalom, se v soboto obeta nova razburljiva in napeta preizkušnja za motokrosiste z licenco AMZS, ki se potegujejo za točke državnega prvenstva Slovenije. Dirka bo na naši najbolj znani progi za motokros, in sicer na radizelski stezi, kjer bodo lahko tekmovalke in tekmovalci vnovič pokazali, kako so pripravljeni in kaj zmorejo s svojimi motocikli.

Vozil bo tudi Tim Gajser

Vreme je bilo v tem tednu naklonjeno prizadevnim članom AMD Orehova vas, ki so zavzeto urejali podrobnosti na progi. Ta je v celoti pripravljena, potrebuje morda le še nekaj kozmetičnih popravkov, da bo nared za sobotne dirke. Aktivnosti na progi se bodo na dan dirke začele že ob 7. uri zjutraj, ko bo vodstvo tekmovanja opravilo prvo kontrolo tekmovalne proge. Radizelska velja v dirkaških krogih za kraljico motokrosističnih prog in večina tekmovalcev jo dobro pozna, a vseeno lahko marsikomu povzroči obilo preglavic, saj je zelo razgibana in zahtevna. Direktor dirke Aljoša Brdnik nam je zaupal, da je zadovoljen s pripravo proge in v soboto pričakuje zanimivo dirko, v kateri ne bi smelo manjkati atraktivnih bojev za čim boljša končna mesta. Poslastica na dirki bo najbrž tudi nastop aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP Tima Gajserja. Zanj bo ta preizkušnja najbrž pomemben pokazatelj, kako dobro je pripravljen, saj ga prihodnji konec tedna že čaka prva dirka za točke svetovnega prvenstva v Orljonoku v Rusiji.

Za Tima Gajserja bo to zadnji test pred odhodom v Rusijo.

Na dirki znova gledalci

Predsednik AMD Orehova vas Bojan Geiser je zelo zadovoljen s potekom priprav na dirko in stanjem proge. Zelo pa ga veseli tudi dejstvo, da so uspeli pridobiti dovoljenje za prisotnost 3000 gledalcev. Vse pa prosi za razumevanje, saj bodo gledalci lahko na prizorišče vstopali le skozi spodnji vhod, ker morajo biti tekmovalci s spremljevalci in tehničnim osebjem po navodilih in priporočilih NIJZ v mehurčku. Za vstop na dirko morajo obiskovalci izpolnjevati PCT pogoje (imeti morajo negativni test na virus SARS-CoV-2, potrdilo/dokazilo o cepljenju ali prebolevnosti).

Na dirki bodo v omejenem številu lahko prisotni tudi gledalci, ki bodo izpolnjevali PCT pogoje.

#amzsClanstvo
Na dirki bo vidno postavljena tudi posebna AMZS točka, kjer boste lahko sklenili ali podaljšali AMZS članstvo.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosRadizelAMD Orehova vasBojan Geiserdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosusvetovni prvaklicencaAljoša Brdnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

29

Priljubljenost članka

29

Shrani

Delite s prijatelji