Štirje motokrosisti na dirki evropskega prvenstva v Italiji

Italijanska Esanatoglia bo prizorišče dirke motokrosistov, ki bo štela za točke evropskega prvenstva južnozahodne cone v razredih EMX65 in EMX85.

Žan Oven je Portugalskem v kategoriji EMX85 osvojil 5. mesto.
Žan Oven je Portugalskem v kategoriji EMX85 osvojil 5. mesto.

Dirkališče Gina Libani Repetti, ki se nahaja dobrih 80 kilometrov jugozahodno od Ancone, bo gostilo preizkušnjo za mlade motokrosiste, ki se bodo merili za točke evropskega prvenstva. Slovenijo bosta v kategoriji motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov zastopala Val Slavec in Tai Vidovič, v razredu motorjev s prostornino do 85 kubičnih centimetrov pa bosta slovenske barve branila Žan Oven in Miha Vrh. Slednja sta že vozila konec maja, ko je bila prva dirka v Fernao Joanesu na Portugalskem, kjer je Oven zasedel zelo dobro 5. mesto, Vrhu pa je neprijetna poškodba v kvalifikacijah preprečila, da bi pokazal, kaj zna in zmore. V četrtek in petek bodo lahko mladi motokrosisti preizkušali progo na prostih treningih, v soboto 26. junija jih nato čakajo kvalifikacije, v nedeljo 27. junija pa dve vožnji za točke evropskega prvenstva.

Miho Vrha je na prvi dirki Portugalskem žal zaustavila poškodba.

Ključne besede


motokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhŽan OvenVal SlavecTai Vidovič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji