Tretjič letos na delu vozniki minimota, minigp-ja, skuterjev in supermota

V nedeljo 27. junija bo v Krškem v organizaciji AMTK Koper na sporedu tretja dirka za točke državnega prvenstva Slovenije za voznike z licencami AMZS v minimotu, minigp-ju in skuteriste, v supermotu pa se bodo merili za pokalno prvenstvo Slovenije.


Državno prvenstvo Slovenije v panogah minimoto, minigp in skuter se bo konec tedna nadaljevalo s tretjo preizkušnjo sezone, ki bo na stezi Raceland v Vrbini pri Krškem. Prav tako bodo za pokalne točke vozili tekmovalci v supermotu. Dirko organizirajo člani AMTK Koper, štela pa bo tudi za prvenstvo Hrvaške v minimotu in za skuterje, kar pomeni, da bodo na stezi tudi vozniki iz tujine.

Kdo lahko ogrozi Jana Poropata

Od druge dirke sezone, ki je bila v Slovenji vasi, je minilo skoraj meseca dni. A v tem času dirkači niso počivali. Večina jih je pridno trenirala, nekateri pa so vozili tudi na dirkah v tujini. Med temi je bil tudi Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing), ki bo tokrat v Krškem zanesljivo skušal povečati prednost pred zasledovalci v skupni razvrstitvi razreda minimoto open. Za Poropata bo to tudi zadnji nastop na domačih tleh pred evropskim prvenstvom. Na vsako morebitno napako Poropata pa bosta budno čakala mlada Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki) in Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba). Če ne bo večjih presenečenj, potem bo prav ta trojica tista, ki bi lahko zasedla mesta na zmagovalnih stopničkah.

Jan Poropat je prvi favorit v razredu minimoto open.

Med vozniki kategorije minigp je na prejšnji dirki velik napredek pokazal Tian Krševan (GAS Vrtejba), ki je bil v kvalifikacijah najhitrejši, a na nato dirki ostal brez uvrstitve. Njegov starejši brat Enej Krševan (GAS Vrtejba) je tako nadaljeval niz neporaženosti na domačih dirkah. Vse hitrejši postaja tudi trenutno drugouvrščeni v prvenstvu Filip Lah (GAS Vrtejba), ki bo najbrž skušal zmešati štrene bratoma Krševan.

Tian Krševan bo skušal končati niz nepremagljivosti brata Eneja na domačih dirkah.

Med vozniki skuterjev je glavni kandidat za zmago nedvomno Klemen Švara (AMTK Koper),  ki je v zelo dobri formi. Zanimivo bo spremljati, če mu kakšen hrvaški dirkač kos oziroma če se mu bo uspel približati.

Mladinske kategorije bodo znova pritegnile obilo pozornosti

Sila pestro in napeto bo verjetno v mladinskih kategorijah minimota, v katerih je zaradi borbenosti in nepopustljivosti dirkačev izjemno težko napovedati razplet. Bržčas bodo vnovič odločale malenkosti. V starejši mladinski kategoriji ima Tai Komel (GAS Vrtejba) letos sicer popoln izkupiček, njegov najbližji zasledovalec v prvenstvu pa je Nejo Habjan (GAS Vrtejba), ki še čaka prvo zmago. A tudi Matija Kodarin, Tian Krševan, Nejc Petrič (vsi GAS Vrtejba) ter Urh Kovačič (AMD Orjaki) lahko posežejo po mestih na zmagovalnem odru.

Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba) bo branil skupno vodstvo v mlajši mladinski kategoriji minimoto otroci 1, v kateri je letos vknjižil tri zmage in eno drugo mesto v skupno štirih vožnjah. Eno zmago mu je odvzela novinka Naja Kropec (GAS Vrtejba), ki bo najverjetneje tudi tokrat želela priti na najvišjo zmagovalno stopničko. Ne gre pozabiti niti na Tima Komela in Julijo Lah (oba GAS Vrtejba), ki bosta sila nevarna za najvišja mesta. Vsekakor lahko pričakujemo nadvse zanimiv razplet tekmovanja v tem razredu.

V supermotu se obeta troboj

Zanimivo bo zagotovo tudi med vozniki supermota, Med glavnimi kandidati za zmago so predvsem Nejc Kržič, Fabrizio Valenta in Mario Racanovič, sicer vodilni v skupni razvrstitvi po dveh odpeljanih dirkah.

Treningi in kvalifikacije bodo potekali v nedeljo v dopoldanskih urah, prva tekmovalna vožnja pa je predvidena ob 13. uri in 30 minut, vse pa bo potekalo pod budnimi očesi vodje prireditve in hkrati direktorja dirke Marina Štoka ter delegata AMZS Igorja Trifonija.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvoJan PoropatracelandEnej KrševanTian Krševanlicencaminigppokalno prvenstvoAMTK KoperKlemen Švara

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji