Med Slovenci v Sarnu tokrat najboljši Preša

Na tretji dirki sezone serije WSK Euro so z licencami AMZS slovenske barve zastopali Mark Kastelic, Matic Preša, Aleksandar Bogunović, Oskar Poberaj in Nik Ščulac.


Dirkališče v Sarnu pri Neaplju je bilo prizorišče tretje letošnje dirke serije WSK Euro. Na njej so Slovenijo predstavljali Mark Kastelic v razredu OKJ ter Aleksandar Bogunović, Matic Preša, Oskar Poberaj in Nik Ščulac, ki so vozili v razredu mini. Od četverice, ki je vozila v razredu mini na razbeljenem asfaltu neapeljskega kartodroma, se je najbolje odrezal Preša, ki se je z Bogunovićem prebil v finale. Slednjemu je načrte v finalni vožnji preprečila smola, saj po kontaktu z enim od tekmecev zaostal, a kljub temu vztrajal na stezi in na koncu zasedel 32. mesto. Preša pa se je izkazal in je zadržal 10. mesto, ki ga je imel tudi na štartnem položaju.

Preša je v Sarnu v finalni vožnji skozi cilj pripeljal na 10. mestu, skupno pa je v tekmovanju serije WSK Euro zasedel 15. mesto in je najboljši med Slovenci v razredu mini.

Poberaj in Ščulac se v konkurenci 69 voznikov v finale žal nista uvrstila. V skupnem seštevku razreda mini je najvišje uvrščen Preša na 15. mestu, Bogunović je 19., Nik Ščulac 49., Oskar Poberaj pa si s številnimi dirkači deli 58. mesto.

Bogunović je imel v finalni vožnji obilo smole.

Mark Kastelic se je znova soočil z zelo ostro mednarodno konkurenco. V razredu OKJ je bilo prijavljenih 85 voznikov, ki so se potegovali za 34 mest v finalni vožnji. Kastelic se je do nje prebil za las. Privozil si je namreč 32. štartni položaj, na dirki pa je nato napredoval do 25. mesta, na katerem se je pripeljal čez ciljno črto. V skupnem seštevku tekmovanja serije WSK Euro za leto 2021, v katerem je novinec v razredu OKJ, si je Kastelic privozil 8. mesto.

Kastelic je letos v razredu OKJ novinec.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KasteliclicencaMiniOskar PoberajNik ŠčulacWSK Euro SeriesOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji