Na CEZ dirki na stezi Ada Huja tudi vozniki z licencami AMZS

Na karting dirki FIA Centralno evropske cone (CEZ), ki je bila v Beogradu na stezi Ada Huja, so tekmovali tudi slovenski vozniki z licencami AMZS. V šestih različnih kategorijah jih je vozilo petnajst iz treh različnih slovenskih klubov.


Steza Ada Huja je minuli konec tedna gostila mednarodno dirko z imenom "Trofeja Beograda". Preizkušnja je štela za točke FIA Centralno evropske cone (CEZ), prav tako pa tudi za pokal Sportstil ter prvenstvo Srbije in za točke tekmovanja Ticket, ki vodi v veliki Rotax Grand Finale v Bahrajnu.  Organizacija dirke je bila v domeni Športne zveze Srbije, Avto-moto zveze Srbije in AKSK Crvena Zvezda, v vlogi soorganizatorja pa je bil tudi AKK Sportstil.

Na dirko je bilo prijavljenih 51 voznikov iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Črne gore in Slovenije. Vozili so v sedmih različnih kategorijah, petnajsterica voznikov s slovenskimi licencami AMZS pa je tekmovala v šestih.

V kategoriji Rotax Micro Max sta vozila Jure Levar (AMD Ptuj) in Taras Telebak Bolta (AKK Sportstil). Na koncu sta zasedla četrto oziroma šesto mesto v skupnem seštevku dirke po treh vožnjah.

Tudi v kategoriji Rotax Mini Max smo imeli Slovenci dva predstavnika. David Planko (AKK Sportstil) se je domov vrnil z drugim, Luka Simonič (AKK Sportstil) pa s tretjim mestom.

V razredu Rotax Junior sta slovenske barve branila Nik Trobec in Anja Levar (oba AMD Ptuj). Trobec je stal na zmagovalnem odru, saj je v treh vožnjah dneva skupno pristal na tretjem mestu, Levarjeva pa je bila mesto za njim.V mednarodni konkurenci že dobro prekaljeni Mai Sadar (AMD Šlander Celje) je bil najboljši slovenski voznik v kategoriji Max Senior. Pripadlo mu je končno drugo mesto, na tretji stopnički na odru za zmagovalce pa je stal Miha Ažman (AKK Sportstil).

Razred DD2 Masters je bil v znamenju Daniela Brunčiča (AMD Ptuj), v kategoriji Rotax DD2 pa je do nove suverene zmage prišel Xen De Ruwe (AKK Sportstil). Za njim se je na drugo mesto uvrstil Primož Matelič (AMD Hajdina), na mestih štiri do sedem pa so se po vrsti zvrstili še Matic Kolmanič (AMD Ptuj), Anže Dovjak (AMD Šlander Celje), David Brunčič in Primož Hrovat (oba AMD Ptuj).

Xen De Ruwe na prvem mestu in Primož Matelič (v modrem) drugi v razredu DD2.

Kljub vročemu vremenu, ki je pomenilo velik napor tako za tekmovalce kot tudi organizatorje, je tekmovanje potekalo v dobrem vzdušju, zato so ga vsi zapustili z lepimi in dobrimi vtisi.

Ključne besede


AMZSkartingAMD PtujAMD Šlander CeljeCEZbeogradlicencaAKK Sportstil

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji