Fiferjeva in Mulec odhajata na Romaniacs 2021

Slovenijo bosta z licencama AMZS na eni izmed najzahtevnejših večdnevnih vzdržljivostnih preizkušenj v svetu vztrajnostnega motociklizma zastopala Tjaša Fifer in Toni Mulec.


Letos bodo v Romuniji že osemnajstič izpeljali motociklistično vztrajnostno preizkušnjo z imenom Romaniacs. Potekala bo v Transilvaniji v bližini mesta Sibiu. Slovenske barve na tej izjemno zahtevni ekstremni enduro dirki bosta branila Tjaša Fifer in Toni Mulec.

Fizična pripravljenost - ključ za dober rezultat

Dirka se začne v torek 27. julija, ko bodo na sporedu kvalifikacije, končala pa se bo v soboto 31. julija. Vsak dan tekmovalke in tekmovalce čakajo zelo dolge etapne preizkušnje, ki so lahko po brezpotjih in izven označenih poti dolge tudi po osem ur, zato bo za vse ključnega pomena dobra fizična pripravljenost, ki pa bo morala biti sinhronizirana z motorjem. Kakršnokoli pretiravanje te lahko namreč na takšni dirki hitro kaznuje, saj ima tudi tehnika svoje meje. Vseskozi bo potrebno biti maksimalno osredotočen na progo in ovire na njej ter tudi pozorno poslušati delovanje motorja, ki bo močno na udaru v želji po čim boljšem rezultatu.

Moj cilj je, da odpeljem po najboljših močeh. Ker dirka traja pet dni, pa je nehvaležno pripovedovati, kam lahko prideš. To se bo videlo tekom tedna,

je povedala dobro razpoložena Fiferjeva, ki bo vozila v kategoriji Iron. Pred dnevi je imela v Abetoneju generalko za to tekmovanje, na katerem bo potrebno skupaj prevoziti okrog 600 km. V Italiji je odpeljala zelo suvereno in se je dobro odrezala.

Fiferjeva med dirko v Abetoneju, kjer je bila s svojo vožnjo zelo zadovoljna.

Vozila je med tekmovalci, ki so se potegovali za točke svetovnega prvenstva v enduru, vendar v kategoriji Amater, ki pa ni bila v konkurenci za svetovno prvenstvo. S svojo vožnjo je bila zelo zadovoljna, še posebej pa jo je razveselilo dejstvo, da je bila med vsemi dekleti na dirki na drugem mestu.

Ta preizkušnja je neke vrste življenjska tekma, ki ti da ogromno znanja in odpira možnosti za naprej v tem zahtevnem športu,

je strnila misli Tjaša, ki upa na čim manj zapletov in težav na trasi proge skozi vse dni izčrpljujočega tekmovanja ter seveda na čim boljšo uvrstitev.

Izkušnje še kako štejejo

To je za Fiferjevo lep obet in lepa napoved za dirko v Romuniji, kjer bo med moškimi vozil Toni Mulec. V številnih mednarodnih cross country dirkah prekaljeni Korošec iz Šmartna pri Slovenj Gradcu je sicer izvrsten predvsem na peščenih podlagah, ki so običajno ob obalah, tokrat pa bo skušal bogato motociklistično znanje uporabiti in ga še nadgraditi tudi v bistveno bolj brutalnih pogojih za vožnjo z motorjem. Brez dvoma je fizično ustrezno pripravljen, ne gre pa zanemariti tudi njegovih izkušenj, ki bodo morda na najtežjih delih na progah odločilnega pomena. Mulec je sicer tudi med člani slovenske reprezentance, ki bo konec avgusta in v začetku septembra 2021 nastopila na tekmovanju Six Days Enduro 2021 v Italiji. Med njegovimi tekmeci bo tudi sloviti upokojeni alpski smučar Marcel Hirscher. Avstrijski smučarski as in večkratni zmagovalec svetovnega pokala v alpskem smučanju v skupnem seštevku je že med kariero zelo rad vozil motor, v zadnjem času pa na njem preživi veliko časa in ga je zelo vešč, zato bo prav gotovo lepo popestril ostro in sila številčno mednarodno konkurenco.

Ključne besede


AMZSendurolicencamotociklizemTjaša FiferToni MulecRomaniacs 2021

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji