Dirki za EP v mini cestno hitrostnem motociklizmu odpovedani

V nedeljo je bila predvidena prva od dveh dirk evropskega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu, a je zaradi zdravstveno-varnostnih razmer na Slovaškem žal odpovedana, prav tako pa tudi naslednja, ki je bila načrtovana na Češkem v Chebu.


Evropsko prvenstvo v mini cestno hitrostnem motociklizmu je imelo za leto 2021 predvideni dve preizkušnji. Prva, ki je bila načrtovana 25. julija 2021 na dirkališču Slovakia Ring, je žal odpovedana, prav tako pa so organizatorji sporočili, da ne bo niti druge preizkušnje sezone, ki bi morala biti 1. avgusta 2021 na Češkem v Chebu. Žal zaradi vnovič naraščajočih okužb s koronavirusom in z njo povezano boleznijo covid-19 močno zaostreni pogoji za nastopajoče organizatorjem ne omogočajo izvedbo preizkušenj, saj je število prijavljenih tekmovalcev tako nizko, da prireditelji ne bi mogli pokriti niti osnovnih stroškov organizacije, kaj šele vseh dodatnih povezanih s testiranji in drugimi veljavnimi ukrepi in odloki, ki veljajo na Slovaškem oziroma Češkem. Zaradi majhnega števila tekmovalcev bi bila bržčas vprašljiva tudi regularnost tekmovanja. To pomeni, da bodo organizatorji skupaj s FIM Evropa skušali poiskati nadomestna termina za odpovedani dirki. Organizatorji se vsem prizadetim tekmovalcem in spremljevalcem ter navijačem opravičujejo in upajo, da bo možno preizkušnji izvesti v poznejšem terminu. Vsi vozniki, ki so že vnaprej vplačali štartnino, bodo dobili vse povrnjeno. Med tistimi, ki se je zavzeto pripravljal in veselil nastopa na teh dirkah, je tudi naš minimoto as Jan Poropat. Evropski prvak iz leta 2017 je nameraval z licenco AMZS potrditi dobro formo z dirk domačega državnega prvenstva ter se potegovati za nov odmeven mednarodni rezultat v kategoriji minimoto open 50.

Ključne besede


AMZSminimotoevropsko prvenstvoJan PoropatodpovedlicencakoronaviruscovidSlovakia Ringmini cestno hitrostni motociklizem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji