V nedeljo tretja dirka državnega prvenstva v kartingu

AMZS Center varne vožnje na Vranskem bo v nedeljo 25. julija 2021 prizorišče novih obračunov najboljših slovenskih voznikov kartinga za točke državnega prvenstva.


Tretja dirka državnega prvenstva v kartingu bo v nedeljo 25. julija 2021 na Vranskem. V AMZS Centru varne vožnje bo najbrž zelo živahno, saj bo preizkušnja štela tudi za točke CEZ (Centralno evropske cone).

S čim bo postreglo vreme

Prvi dve dirki državnega prvenstva Slovenije sta postregli z imenitnimi boji na stezi, veliko prehitevanji in žal tudi s spektakularnimi nesrečami. Prva v Jesolu v Italiji je konec marca kljub soncu potekala v hladnem vremenu, ki je bilo neprijetno za voznice in voznike, drugo na Ptuju pa je začinil dež, ki je nekaterim pošteno pokvaril načrte. V nedeljo kaže na stabilno vreme z oblaki, kar pomeni, da bodo razmere nadvse primerne za vroče boje na asfaltni podlagi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

V Slovenji vasi je za dodatno razburljivost poskrbel dež. 

Marsikaj se lahko obrne na glavo

Ob pogledu na skupni seštevek hitro opazimo, da je najbolj napeto v dveh razredih, in sicer v razredih Rotax junior in KZ2. V razredu Rotax junior ima Aljaž Vidmar (AKK Sportstil) le 6 točk prednosti pred Nikom Trobcem (AMD Ptuj), tretji Taj Kovačič (AMD Ptuj) pa za Vidmarjem zaostaja 15 točk za prvim. V razredu KZ2 je situacija po prvih dveh dirkah še bolj negotova. Jan Ternjak Harc (AMD Ptuj) ima samo točko prednosti pred Saro Markučič (AMD Šlander Celje), tretji Karim Greblo (AMD Ptuj) pa za klubskim kolegom na prvem mestu zaostaja 21 točk. Trenutni skupni vrstni red po posameznih kategorijah sicer lahko preverite na tej povezavi.

Verjetno bo šlo vnovič za vsak centimeter proge.

Organizator tokratne preizkušnje je AKK Sportstil, ki se nadeja dobre udeležbe voznikov z licencami AMZS ter tudi drugih, ki bodo tekmovali še za točke CEZ, pokal Sportstil in RMC Avstrija.

Za zdaj je prijavljenih že več kot 100 voznikov in dirka bo imela močan mednarodni pridih. Štartne vrste bodo polne v vseh kategorijah, zato pričakujemo ostre boje na progi,

je povedal Roman Jernejc, sicer predstavnik organizatorja in eden tistih, ki bo na in ob progi na Vranskem skrbel, da bo vse teklo brez zapletov. Na razgibani in dober kilometer dolgi asfaltni stezi se bodo dvotakni motorji gokartov vrteli že v petek, ko bo proga odprta za treninge, v soboto popoldan pa so na vrsti tudi kvalifikacije za štartna mesta na nedeljskih dirkah. V nedeljo se bo z dirkanjem začelo že ob 9. uri, izvedli pa bodo, kot je zdaj že standardno uveljavljeno, po tri vožnje v vsakem razredu.

Ob razgibani asfaltni progi bodo lahko tokrat ob upoštevanju ukrepov in odlokov NIJZ tudi gledalci.

Tokrat bodo ostre obračune na asfaltu lahko spremljali tudi gledalci, ki pa bodo morali spoštovati vse ukrepe in navodila NIJZ Republike Slovenije ter imeti s seboj veljavno PCT potrdilo, s katerim se bodo lahko ob kontroli tudi izkazali. Vabljeni!

Ključne besede


AMZSkartingdržavno prvenstvoAMZS Center varne vožnje VranskolicencaRoman JernejcAKK Sportstildržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji