Uspešno izpeljani Motošportni dnevi za otroke

AMZS tudi letos organizira Motošportne dneve za otroke. Izpeljala je tri, avgusta pa jih je na sporedu še pet.


Avto-moto zveza Slovenije v tesnem sodelovanju z Mednarodno motociklistično zvezo (FIM) in ob podpori podjetja Akrapovič tudi letos organizira Motošportne dneve za otroke. Ti so primerni za otroke od 5 do 8 let starosti.

Osvojeno znanje je bilo moč preizkusiti tudi na stezi.

Otroci skozi aktivnosti, ki so letos organizirane na treh različnih lokacijah, spoznajo štiri motošportne panoge, in sicer karting, motokros, trial in minimoto.

Otroci so bili navdušeni v pričakovanju voženj.

Starost otrok je omejena zaradi dejstva, da so lahko za starejše predvsem gokarti premajhni. Večji gokarti, ki so že tekmovalni, pa za učenje niso več primerni, ker so prehitri. V juliju so bili predvideni štirje termini za otroke, dva v Slovenji vasi v AMZS Centru kartinga in moto športa ter dva v Vrtojbi na poligonu GAS Vrtejba. Žal je zadnji v Vrtojbi odpadel, za kar so poskrbele za motošportni dan neprimerne vremenske razmere.

Spletla so se tudi prijateljstva.

Veliko zanimanje

Na vsakem motošportnem dnevu je bilo po 28 otrok. Dan ni bil namenjen treningu ali izpopolnjevanju znanja, ampak temeljitemu spoznavanju motošporta za začetnike, tiste, ki se prvič srečujejo z motošportom. Otroci so se seznanili najprej s tem, kako pomembno je poskrbeti za zaščitno opremo (čelada, ščitniki, rokavice, kombinezon), preden se se lotili posamezne panoge.

Starši stroškov z zaščitno opremo nimajo.

Nato so se spoznali z osnovnimi prvinami vožnje v posamezni panogi, potem pa so se ob budnem nadzoru strokovnih sodelavcev sami preizkusili na motorju oziroma v gokartu. Starši so bili lahko povsem mirni, saj so otroci v tej starosti hitro dojemljivi in učljivi, zato so vsi po vrsti sila hitro spoznali, kako se peljati in zraven uživati, ko se voziš na motorju ali v gokartu.

Izostreno oko strokovnjakov je vsekozi spremljalo prve vožnje mladih motošportnih nadebudnežev.

Prav tako staršem ni bilo potrebno nič investirati v opremo, saj so otroci vse dobili na lokaciji izvedbe Motošportnega dne. Strokovni sodelavci za vsako posamezno panogo so pazili, da otroci niso prehitro postali preveč pogumni in so jih vseskozi usmerjali ter jim dajali napotke, da so se varno preizkusili ter pri tem neizmerno uživali. 

Pod budnim očesom strokovnih sodelavcev so otroci hitro osvojili osnovna znanja.

Prvi trije dnevi so se sklenili z zadovljnimi obrazi otrok, med katerimi bi se lahko morda v prihodnosti našel tudi kakšen nov slovenski moto-šampion. Avgusta je sicer predvidenih še pet terminov Motošportnih dni za otroke (dva v Vrtojbi in trije na Vranskem v AMZS Centru varne vožnje), a so že vsi zasedeni.

Ključne besede


AMZSmotokrosminimotokartingtrialVranskomotošportni danSlovenja vasAMZS Center kartinga in moto športaAMZS Center varne vožnje VranskoGAS Vrtejbalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji