Kastelicu priznanje v Zueri

V Španiji je bila na sporedu četrta preizkušnja sezone za evropsko prvenstvo v kartingu v razredu OK Junior. Slovenijo je z licenco AMZS zastopal Mark Kastelic.


Evropsko prvenstvo v kartingu se je sklenilo s četrto preizkušnjo sezone za razreda OK in OK Junior. Vozniki so bili tokrat v Španiji v Zueri na dirkališču, ki se nahaja dobrih 20 kilometrov severno od Zaragoze. V razredu OK Junior je bil prijavljeno več kot 100 voznikov, slovenske barve pa je z licenco AMZS in s številko 260 na gokartu branil Mark Kastelic. Mladi up slovenskega kartinga je vozil zelo dobro in se je vnovič prebil do finala. Zelo dobro je vozil že na prostih treningih in nato tudi v kvalifikacijah.

Dobre vožnje Kastelica v tej sezoni niso ostale neopažene. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA Karting) mu je podelila nagrado za voznika, ki je najbolj napredoval v sezoni. Za Kastelica bo to zagotovo lepa vzpodbuda za nadaljevanje trdega in zavzetega dela na treningih, ki so osnova za doseganje dobrih rezultatov na dirkah.

Kastelic je lahko na prvo sezono v razredu OK Junior v ostri evropski konkurenci ponosen.

Finalno vožnjo v Zueri je sicer Kastelic začel na 21. štartnem položaju, a se je žal v tretjem krogu zapletel v množično nesrečo, zaradi katere je nato vsled poškodb gokarta tudi odstopil. Vseeno je lahko na krstno sezono v razredu OK Junior zelo ponosen, saj se je med starejšimi in izkušenejšimi tekmovalci nekajkrat zelo izkazal, predvsem pa je pridobil dragocene izkušnje, ki jih bo lahko s pridom izkoristil v nadaljevanju kariere. Dirko v Zueri je dobil Britanec Freddie Slater, ki je tudi v skupnem seštevku premočno osvojil naslov evropskega prvaka v razredu OK Junior. Kastelic je v razvrstitvi štirih preizkušenj na koncu zasedel 55. mesto.

Ključne besede


AMZSkartingevropsko prvenstvoMark KastelicOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

52

Priljubljenost članka

52

Shrani

Delite s prijatelji