Na Vranskem ostri boji kartistov za državno prvenstvo Slovenije

AMZS Center varne vožnje na Vranskem je bil prizorišče tretje dirke državnega prvenstva Slovenije v kartingu, preizkušnja pa je štela tudi za točke CEZ.


AMZS Center varne vožnje na Vranskem je bil od petka do nedelje v znamenju kartinga. Na asfaltni progi je bila namreč dirka, ki je štela za državno prvenstvo Slovenije, hkrati pa tudi za točke CEZ (Centralno evropske cone) in pokal Sportstil ter RMC Avstrija. Nedeljski vroč in soparen dan je poskrbel, da je bilo dogajanje na progi in ob njej, ki je potekalo v organizaciji AKK Sportstil, vseskozi zelo zanimivo.

Vreme znova pomemben dejavnik

Že prvi dve dirki državnega prvenstva Slovenije sta bili po svoje zelo zanimivi zaradi različnih vremenskih razmer. Prva v Jesolu v Italiji je konec marca kljub soncu potekala v hladnem vremenu, ki je bilo neprijetno za voznice in voznike, drugo na Ptuju pa je začinil dež, ki je nekaterim pošteno pokvaril načrte. Tudi tokrat je vreme ponovno popestrilo dogajanje, vročina, predvsem pa soparno ozračje sta poskrbela, da so prišli vozniki iz kartov povsem preznojeni in premočeni ter utrujeni. Zato so imeli tisti, ki so bili bolje fizično pripravljeni, nekaj prednosti predvsem v zadnji, tretji vožnji. Zelo pomemben dejavnik pri pripravi na posamezno vožnjo je bila tokrat pravilna hidracija tekmovalca, ki je nato dala skupaj z ustrezno pripravljenim gokartom tudi želen rezultat. Več kot 100 voznic in voznikov se je v šestih različnih kategorijah merilo na atraktivni progi dolgi malce več kot kilometer.

Na dirki je bilo več kot 100 voznikov in voznic kartinga.

Proga tukaj na Vranskem je zelo hitra, izletne cone pa so široke, zato so dirkanje na nož in s tem povezani izleti izven steze dokaj varni,

nam je zaupal Xen de Ruwe (AKK Sportstil). Tekmica Sara Markučič (AMD Šlander Celje) pa je bila malce bolj kritična:

Proga je res hitra in ima dosti vzpona ter spusta. A mi ni pri srcu, ker ni prava karting proga. Poleg vsega, pa sem danes imela še težave s kartom. Počila mi je šasija, zato kart ni zavijal. To smo žal ugotovili šele po zadnji, tretji dirki,

ni bila prav zadovoljna voznica iz razreda KZ2, v katerem je tokrat zmagal Jan Ternjak Harc (AMD Ptuj), trikrat je bil drugi Karim Greblo (AMD Ptuj), na tretjem mestu pa je pristal Maks Mlakar. V razredu Micro MAX je zmagal Nik Brecelj (AKK Sportstil). Še najbolj se mu je približal Angel Frančeškin (AMD Šlander Celje), tretji pa je bil Jure Levar (AMD Šlander Celje). V razredu Mini MAX je bil prvi Aleksandar Bogunović (AK ABA Racing), sledil mu je David Planko (AKK Sportstil), na tretji stopnički za najboljše pa je bil Luka Simonič (AKK Sportstil). V razredu MAX Junior se je najbolj izkazal Nik Trobec (AMD Ptuj), ki je dobil vse tri vožnje, sledil mu je Taj Kovačič (AMD Ptuj), ki je bil dvakrat drugi in enkrat tretji, tretje mesto pa je zasedel Tai Šiler (AMD Ptuj). Kategorija MAX Senior je bila v znamenju Maija Sadarja (AMD Šlander Celje), ki je osvojil prvo mesto na dirki. Drugo si je privozil Miha Ažman (AKK Sportstil), tretje pa je pripadlo Kaji Kralj (AMD Ptuj). V razredu DD2 je znova prevladoval Xen de Ruwe (AKK Sportstil), ki je bil nepremagljiv v vseh treh vožnjah. Primož Matelič (AMD Hajdina) si je privozil drugo mesto na zmagovalnem odru, tretji pa je bil Anže Dovjak (AMD Šlander Celje).

De Ruwe se v razredu DD2 ni pustil presenetiti.

Super, lep, vroč in atraktivnega dirkanja poln dan je za nami. Vesel sem, da je tretja dirka za državno prvenstvo v kartingu za nami brez hujših nesreč in končno zopet z gledalci. Prav veselim se že naslednje dirke, ki bo v Slovenji vasi pri Ptuju,

pa je po koncu črto pod tekmovalni dan potegnil še glavni organizator Roman Jernejc.

Na dirki so bili prisotni spet tudi gledalci.

Četrta in hkrati zadnja preizkušnja za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu bo na sporedu 19. septembra 2021. Potekala bo v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi v organizaciji AMD Ptuj.

Ključne besede


AMZSkartingdržavno prvenstvoAMZS Center varne vožnje VranskolicencaAKK Sportstildržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji