V Vroclavu spet dvojni spored

Olimpijski stadion v Vroclavu bo v petek 30. in soboto 31. julija 2021 gostil tretjo in četrto dirko svetovnega prvenstva v speedwayu. Slovenijo bo zastopal Matej Žagar.


Uvodni dve preizkušnji svetovnega prvenstva sta bili sredi julija v Pragi, zdaj pa se je karavana najboljših voznikov speedwaya preselila na Poljsko, kjer jo v Vroclavu čakata novi dve zahtevni preizkušnji. Na olimpijskem stadionu bo med šestnajsterico, ki se bo potegovala za točke svetovnega prvenstva tudi naš Matej Žagar. Slovenski speedway as, ki vozi z licenco AMZS, bo skušal popraviti bolj bled vtis, ki ga je pustil na Češkem, kjer se mu ni izšlo vse po načrtih in željah. Na prvi dirki sezone je namreč zasedel enajsto, na drugi pa dvanajsto mesto, kar je bistveno manj od zmožnosti in sposobnosti najboljšega Slovenca med speedway elito. Žagar je imel sicer nekaj težav zaradi poškodbe leve rame ter bolečin v levi nogi, ki jih je staknil po padcu na dirki poljskega prvenstva v začetku julija, a te so zdaj očitno preteklost.

Matej Žagar je v poljski Ekstraligi v petek 23. julija 2021 v obračunu proti Gorzowu v gosteh za Zielono Goro v petih vožnjah prispeval deset točk, kar pa žal ni bilo dovolj, da bi s klubskimi kolegi ostal neporažen. Vendar ga lahko veseli predvsem dejstvo, da je vozil konstantno in da je našel tudi ustrezne nastavitve motorja, kar bo sila pomembno tudi na obeh dirkah v Vroclavu.

Najboljši vozniki speedwaya so sicer tudi lani na ovalu olimpijskega stadiona v Vroclavu vozili dve dirki - na prvi je Žagar osvojil deveto, na drugi pa trinajsto mesto, s čimer ni bi zadovoljen. Zato bo imel tokrat najbrž še nekaj razlogov več, da se izkaže. V ostri in neizprosni konkurenci odločajo malenkosti ter tudi izkušnje. Slednje so na strani slovenskega tekmovalca, ki je najstarejši med svetovno speedway elito, ki tekmuje za točke svetovnega prvenstva. Lani je v Vroclavu zelo dobro vozil domači as Maciej Janowski, ki je tudi v Pragi demonstriral izvrstno formo, zato ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi vnovič stal na vrhu zmagovalnih stopničk. Oči navijačev na tribunah bodo najbrž podrobno spremljale vsak gib Bartosza Zmarzlika, ki bo še en močan domači adut. Aktualni branilec naslova svetovnega prvaka prvenstva ni začel obetavno, zato bo imel pred zvestimi poljskimi privrženci speedwaya verjetno lepo priložnost, da se vrne na zmagovito pot. Zelo nevaren domačima asoma bo Rus Artem Laguta, ki je očitno v izvrstni formi. Sicer pa je svetovni speedway vrh zelo širok ter kakovosten in izrazitih favoritov ni, saj dejansko lahko vsak izmed šestnajsterice nastopajočih na dirki premaga vsakogar.

Dirki v Vroclavu v petek 30. julija in soboto 31. julija 2021 se bosta začeli ob 19. uri.  V vlogi tehničnega direktorja bo vse skupaj ob stezi z licenco FIM št. 14973 spremljal Izak Šantej ter po potrebi in v skladu s pravili tudi ukrepal ob morebitnih zapletih ali nepravilnostih. 

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand Prixspeedwaysvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji