V Vroclavu za Žagarja trinajsto mesto

Tretja dirka svetovnega prvenstva v speedwayu, na kateri je slovenske barve z licenco AMZS zastopal Matej Žagar, je bila v Vroclavu na Poljskem.


Po Pragi so se najboljši vozniki speedwaya na svetu preselili v Vroclav. Na tretji preizkušnji, ki je štela za točke svetovnega prvenstva je Slovenijo z licenco AMZS predstavljal Matej Žagar. Prvič je bil na stezi v drugi vožnji. Začel jo je na poziciji D z rumeno čelado na glavi. V prvi zavoj je pripeljal z veliko hitrostjo in je iz njega prišel na drugem mestu, ki jo je zadržal do konca. Dober začetek je bil lep obet za nadaljevanje.

Odločale malenkosti

Drugič je bil Žagar na progi v osmi vožnji. Z modro čelado na glavi je sklopko na štartni pozicijei B spustil samo malce prepozno in iz prvega ovinka se je v lov za tekmeci podal na četrtem mestu. V tretjem krogu se je prebil na tretje mesto, na katerem je tudi prepeljal ciljno črto. Praktično v vsaki vožnji so odločale malenkosti in tudi v tretjem Žagarjevem nastopu je bilo tako. Enajsto vožnjo večera je osemnajstkratni državni prvak Slovenije začel z rdečo čelado na glavi. Štartni položaj A je pomenil povsem notranji del steze na ovalu in Žagar je najkrajšo pot v prvi ovinek dobro izkoristil. Iz njega je pripeljal na prvem mestu, a tega ni uspel zadržati. Ciljno črto je prevozil tretji. To je pomenilo, da ima štiri točke Četrtič je na progo olimpijskega stadiona v Vroclavu Žagar zapeljal v štirinajsti vožnji. Pozicija  C na štartu z belo čelado ni bila najboljša. Slovenski speedway as se je kljub temu trudil iz motorja iztisniti maksimum, a žal je tokrat ostal brez točk in s sila malo možnostmi, da se prebije v polfinale. Petič je Žagar nastopil v sedemnajsti vožnji večera. Imel je B štartno mesto. Z modro čelado na glavi je dobro štartal in v prvem ovinku je kazalo, da bo v ostri konkurenci v ospredju. A žal ni zdržal in v cilj je prišel četrti, kar je pomenilo, da je tekmovanje končal na trinajstem mestu, ki so mu prinesle štiri točke v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo, v kateri zaseda 13. mesto. Dirko je sicer dobil domači matador in branilec naslova svetovneg prvaka v speedwayu Bartosz Zmarzlik.

Četrta dirka svetovnega prvenstva v speedwayu bo znova v Vroclavu, in sicer že v soboto 31. julija 2021 s prvo vožnjo ob 19. uri in 4 minute.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke (Vroclav I): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 20, 2. Maciej Janowski (Pol) 18, 3. Artem Laguta (Rus) 16, ... 13. Matej Žagar (Slo) 4, ...

Skupno (3/11): 1. Maciej Janowski (Pol) 56, 2. Artem Laguta (Rus) 48, 3. Emil Sajfutdinov (Rus) 46, ... 13. Matej Žagar (Slo) 15 točk, ...

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand Prixspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji