Jerman na Grobnik po ponovitev junijskih voženj

Cestno hitrostni motociklisti se bodo v soboto in nedeljo na dirkališču nad Kvarnerskim zalivom merili v okviru tekmovanja Alpe Adria.


Cestno hitrostni motociklisti, ki tekmujejo prvenstvu Alpe Adria, bodo v soboto 21. in nedeljo 22. avgusta 2021 imeli preizkušnjo na Grobniku. Slovenske barve bo z licenco AMZS branil Marko Jerman. Izkušeni član Moto društva Depala vas je letos konec junija na grobniškem dirkališču že suvereno opravil s konkurenco v razredu superbike. Zato bo najbrž tudi tokrat glavni favorit za najvišjo stopničko na zmagovalnem odru. Vseeno bo moral dobro paziti na konkurente, med katerimi bi utegnil biti najnevarnejši Michal Prašek, ki je bil sicer nazadnje sredi julija najboljši na dirki na Slovaškem. Čeh se je junija najbolj približal Jermanu, in sicer v drugi vožnji, medtem ko ostali tekmeci, ki prišli še iz Poljske, Slovaške, Italije, Švice, Avstrije in Turčije, slovenskemu asu preprosto niso bili kos. Prosti treningi na grobniškem dirkališču bodo že v petek 20. avgusta, nato v soboto sledijo kvalifikacije ter prva dirka in nato v nedeljo še druga dirka, po kateri bomo dobili tudi skupnega zmagovalca preizkušnje na vročem asfaltu proge nad Reko, ki je med cestno hitrostnimi motociklisti iz Srednje Evrope sicer zelo priljubljena.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemsuperbikelicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji