Tretja dirka državnega prvenstva za cestno hitrostne motocikliste

Pannonia Ring bo v ponedeljek 30. avgusta 2021 prizorišče tretje dirke za točke državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov.


Po več kot mesecu in pol bodo na delu za točke državnega prvenstva znova cestno hitrostni motociklisti, ki imajo licence AMZS. Nazadnje so na Grobniku vozili le v dveh razredih, zato se organizator društvo 2n'race nadeja, da bodo lahko tokrat na Madžarskem izpeljali program v celotnem obsegu.

Uvodni dve dirki, sta bili zelo zanimivi, predvsem v razredu SSP 600, v katerem je odločitev za položaje na stopničkah padla šele v zadnjem krogu, kar dirkanje naredi še bolj razburljivo, tako za tekmovalce kot tudi spremljevalce in gledalce. Nekaj podobnega pričakujemo tudi od te dirke na Pannonia Ringu,

je povzel preteklo dogajanje Matija Zaletelj iz 2n'race, ki bo tudi tokrat v vlogi direktorja dirke.

Trudimo se, da kljub sezoni, ki nam je onemogočila organizacijo prve preizkušnje aprila na Pannonia Ringu, vseeno vse izpeljemo čim bolje in čim lepše ter tako tekmovalcem omogočimo dirkanje, tako za točke kot tudi za užitek,

je še dodal Zaletelj. V razredu superbike, v katerem povsem prevladuje Marko Bolko (AMD Trebnje), bo najbrž izjemno zanimivo v boju za drugo mesto, v katerem bosta najverjetneje znova Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava) in Aleš Brzin (MK team Fortuna).

Dvoboj Logar - Lipnik v razredu supersport 600

Najbolj razburljivo dirkanje se zadnji dve dirki odvija v razredu supersport 600. Med seboj se praktično iz kroga v krog prehitevata ter premikata svoje meje Domen Lipnik (Društvo 2nRace) in mladi Enej Logar (AMD Domžale). Verjetno lahko nekaj podobnega pričakujemo tudi na dirkališču panonske ravnice, ki je tekmo državnega prvenstva gostila tudi lani. Takrat jo je v tem razredu dobil Žan Modic (Društvo 2nRace), ki pa letos ne tekmuje v okviru državnega prvenstva. Dirka za točke državnega prvenstva bo potekala v ponedeljek 30. avgusta 2021, bo sledilo bogato in pestro dogajanje tudi v torek, ko bo na sporedu vzdržljivostna dirka ekip, v sredo pa nato še sprint dirke za 2n'race pokal.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemlicenca2n'raceMarko BolkoMatija ZaleteljEnej LogarDomen LipnikAleš BrzinAleš Senekovič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji