Krško bo v soboto v znamenju speedwaya

AMD Krško v soboto 28. avgusta 2021 organizira dirko, ki bo štela za odprto prvenstvo Slovenije, Slovaške in Madžarske. To bo tretja preizkušnja sezone.


Zadnji avgustovski konec tedna bo stadion Matije Gubca v Krškem gostil slovensko dirko državnega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske. Po dirkah v madžarskem Debrecenu in slovaški Žarnovici je v skupni razvrstitvi za državnega prvaka Slovenije v speedwayu stanje na lestvici zelo izenačeno. Aktualni državni prvak Matic Ivačič (ST Lendava) in Nick Škorja (AMD Krško) sta s 36 točkami po dveh dirkah izenačena in prav tretja dirka v Krškem že lahko odloči o naslovu prvaka. Tudi v borbi za tretje mesto je minimalna razlika, saj mladega Anžeta Grmeka (AMTK Ljubljana) in veterana Denisa Štojsa (AMD Krško) loči samo točka. Nastop mladinca Mirana Praznika (AMD Krško) pred domačim občinstvom je zaradi poškodbe, ki jo je staknil med poletnimi treningi, vprašljiv, prav tako pa bo manjkal tudi serijski državni prvak Matej Žagar (AMTK Ljubljana), ki ga ob čaka Grand Prix dirka v ruskem Toljatiju.

Ivačič v vodstvu v eni od voženj v Debrecenu.

Branilec naslova državnega prvaka Ivačič, ki je lani vozil za klub iz Krškega, je pred dirko optimist.

Na motorju res uživam in v soboto upam, da bomo z ekipo nastavili motor, da bom hiter in da posežem po najboljših rezultatih. Veselim se sobotne dirke, ko bom lahko dirkal pred svojimi navijači, ki mi stojijo ob strani,

je povedal aktualni državni prvak, ki bo imel v Nicku Škorji verjetno zelo močnega izzivalca tudi zaradi dejstva, da Laščan zdaj vozi za AMD Krško in bo bržčas sila motiviran.

Tretjo dirko za državno prvenstvo že nestrpno pričakujem, kajti potekala bo na moji domači stezi v Krškem. Tekma bo zame zelo pomembna saj imava z Maticem enako število točk po dveh tekmah. Upam, da nam bo vreme naklonjeno in da bo obisk tekme čim večji,

je povedal Škorja, ki vidi majhno prednost tudi v tem, da letos oval na stadionu Matije Gubca zaradi treningov na njem zelo dobro pozna.

Peterica Slovencev v Žarnovici (od leve): Grmek, Ivačič, Praznik, Štojs in Škorja.

Dirka se bo v soboto 28. avgusta začela ob 20. uri, karte pa so na voljo v predprodaji v klubski pisarni v četrtek od 10.00 do 12.00 in v petek od 8.30 do 10.30. Zadnja, četrta dirka za skupno državno prvenstvo se obeta 11. septembra v madžarskem Nagyhalaszu, naslov državnega prvaka pa bo osvojil voznik z najboljšimi rezultati treh od skupno štirih dirk.

Skupni vrstni red po dveh dirkah

                         Debrecen     Žarnovica   Krško    Nagyhalasz      Skupaj

Ivačič                    20                  16                                                      36

Škorja                    18                  18                                                      36

Grmek                    14                  14                                                     28

Štojs                       16                  11                                                      27

Praznik                    8                   8                                                      16

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSAMD KrškoNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwayDenis Štojsdržavno prvenstvo v speedwayuAnže Grmeklicencadržavni prvakMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

27

Priljubljenost članka

27

Shrani

Delite s prijatelji