Slovenija v petek v Daugavpilsu

Slovenska reprezentanca v speedwayu bo v petek 17. septembra 2021 v Latviji vozila v polfinalu svetovnega ekipnega prvenstva oziroma Pokala narodov.

Slovenska trojka za Daugavpils (od leve): Škorja, Ivačič in Grmek.
Slovenska trojka za Daugavpils (od leve): Škorja, Ivačič in Grmek.

Latvijski Daugavpils bo v petek 17. in soboto 18. septembra 2021 prizorišče polfinalnih obračunov štirinajstih reprezentanc, ki se bodo potegovale za nastop v finalu svetovnega ekipnega prvenstva oziroma Pokala narodov. Ta bo 17. oktobra 2021 v Manchestru v Veliki Britaniji. Slovensko reprezentanco  pod okriljem AMZS sestavljajo Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek, vodil pa jo bo Gregor Arnšek. Slovenija bo vozila v petek, nasprotniki naših fantov pa bodo člani reprezentanc Poljske, Švedske, Danske, Češke, Finske in ZDA. V soboto pa bodo ob gostiteljih Latvijcih vozile še reprezentance Rusije, Avstralije, Nemčije, Francije, Italije in Ukrajine.

Škorja, Ivačič in Grmek so zadnji trening pred potjo v Latvijo opravili v Krškem.

Upam, da se bomo dobro prilagodili stezi, da bomo našli prave nastavitve motorjev in da bomo vsi trije hitri ter upamo na čim več točk. Smo mlada ekipa, zagnani fantje in upam, da se bomo dobro znašli na stezi, ki jo poznamo, saj smo na njej že dirkali,

je povedal Ivačič, ki bo tokrat ob odsotnosti Mateja Žagarja v vlogi kapetana slovenske reprezentance.

Ivačič bo Latviji kapetan slovenske speedway reprezentance.

Dali bomo vse od sebe, da zastopamo Slovenijo tako, kot se spodobi. Res bo težka dirka, ampak če bomo pokazali, kar znamo, menim, da lahko tudi najboljše voznike premagamo oziroma jim mešamo štrene,

pa je dodal Škorja. Ob reprezentanci bo v vlogi enega od spremljevalcev moštva tudi prekaljeni trener Franci Kalin.

Nasmejani Franci Kalin s fanti.

Skupina, v katero smo padli, je izjemno težka, ampak prepričan sem, da bodo fantje dali res vse od sebe. Vsi, tudi spremljevalna ekipa, se bomo potrudili, da bomo naredili vse po najboljših močeh,

je povedal Kalin, ki obžaluje odsotnost Žagarja, a pravi, da so fantje v takšni formi, da nimajo kaj izgubiti in da bi z nekaj sreče lahko morda tudi presenetili ter prišli do 22. vožnje ("last chance"), v kateri pa je nato mogoče vse.

Sestave posameznih reprezentanc, ki bodo sodelovale v polfinalnih bojih v Daugavpilsu v Latviji, najdete na tej povezavi.

Neposredno v finale, v katerega je že uvrščena Velika Britanija, se bosta uvrstili samo prvi dve reprezentanci iz vsake polfinalne skupine. Dve tretje in dve četrtouvrščeni reprezentanci pa se bodo nato v Manchestru udarile v petek 16. oktobra 2021 za zadnje prosto finalno mesto med šesterico najboljših reprezentanc sveta v speedwayu.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSSlovenijaNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwaysvetovno prvenstvoAnže GrmekFranci KalinlicencareprezentancaGregor Arnšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji