Pred tretjo dirko državnega prvenstva v cross countryju

V soboto 25. septembra 2021 bo v Žireh na sporedu tretja cross country dirka sezone za državno prvenstvo.


Slovensko prvenstvo v cross countryju se bo nadaljevalo z dirko v Žireh, kjer je bila v drugi polovici junija tudi uvodna dirka sezone. Znova jo organizirajo člani MZS. Prvi dve preizkušnji sta bili zelo zanimivi in sta postregli z napetimi vožnjami v kategorijah, v katerih se za naslove državnih prvakov borijo vozniki z licencami AMZS. V razredu Gold je v najboljšem položaju Luka Kutnar (MK Fire group), ki je dobil obe dirki, a ga tokrat ne bo, saj bo skupaj z Janom Pancarjem in Petrom Irtom zastopal slovenske barve na Pokalu narodov v motokrosu v Mantovi. Osem točk za njim sta na drugem mestu z enakim izkupičkom Miha Špindler (AMD Radovljica) in Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični), zato se verjetno obeta oster in neizprosen boj za mesto na zmagovalnem odru. Do stopničk za najboljše tri bi lahko morda tokrat posegla tudi Bor Brejc (AMD Radovljica) in Gregor Robek (MK Divji Petelini).

Blatni Kutnar med prvo dirko v Žireh, ki je bila junija.

V kategoriji Enduro 85 je po dveh dirkah na prvem mestu Klemen Rozman (AMD Radovljica), ki pa ima samo dve točki prednosti pred Jako Drolcem (AMD Radovljica). Obeta se ogorčen boj, vodilnima pa bi lahko pošteno zmešal štrene Nace Jelenc (AMD Radovljica), ki je prejšnjo dirko v Kočevju izpustil zaradi bolezni. Na tretjem mestu se nahaja Teo Kranjc (Klub MTM 501), vendarbo moral  dobro paziti na Davida Blejca (AMD Radovljica), ki za Kranjcem zaostaja samo pet točk v skupnem seštevku točkovanja za državno prvenstvo. Brez dvoma je pred nami nova nadvse zanimiva in napeta dirka, po napovedih meteorologov pa bodo preizkušnje v vseh razredih potekale v lepem in sončnem vremenu, kar pomeni, da tekmovalke in tekmovalci načeloma ne bi smeli imeti večjih težav s pogoji za vožnjo.

Rozman brani prvo mesto, ki ga zaseda po dveh dirkah.

Tekmovanje se bo s prvo dirko začelo ob 9.30 uri, za vse tekmovalce in spremljevalce pa je za udeležbo na dirki nujen pogoj PCT: imeti morajo negativen test na bolezen covid-19 ali dokazilo o prebolelosti ali dokazilo o cepljenju.

Ključne besede


AMZScross countryLuka Kutnardržavno prvenstvoGal HauptmanBor Brejclicencadržavno prvenstvo v cross countryjuMiha ŠpindlerMZSGregor RobekEnduro 85GoldKlemen RozmanNace JelencJaka DrolcTeo KranjcDavid Blejc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji