AMZS na dnevu slovenskega športa in olimpijskem festivalu

Ob dnevu slovenskega športa in evropskem tednu športa bodo po državi potekale številne prireditve. Panoge pod svojim okriljem bo predstavila tudi Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna zveza za motošport in karting.


Tudi Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna zveza za motošport in karting, je sodelovala na dogodku ob dnevu slovenskega športa, ki ga z namenom spodbujanja k telesni aktivnosti od leta 2020 obeležujemo 23. septembra. V ljubljanskem parku Tivoli, kjer je dopoldne zbrane med drugimi nagovorila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, je ozaveščala tako mlade kot starejše o prometni varnosti. Na sprehod v park, na trening, na tekmo, v hribe ali drugo telesno aktivnost je namreč treba seveda najprej varno prispeti. S pomočjo prevračalnika je bil poudarjen pomen varnostnega pasu ter kako se rešiti iz prevrnjenega vozila. Mogoče je bilo tudi preizkusiti očala, ki simulirajo stanje pod vplivom alkohola.

V organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije se je v sodelovanju s številnimi panožnimi zvezami, Fakulteto za šport in ministrstvom za zdravje na prireditvi v parku Tivoli predstavilo več kot 30 različnih športnih dejavnosti. Udeležilo se jih je okrog 2000 otrok, starejših in evropskih gostov. Izmerili so jim njihove telesne zmogljivosti in se posvetovali o načinih zdrave športne vadbe. 

Glavni namen dneva slovenskega športa je spodbuditi k športnemu udejstvovanju vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije. K redni telesni aktivnosti spodbuja tudi Evropski teden športa, pobuda Evropske komisije, ki bo potekal do 30. septembra. 

Eden osrednjih dogodkov Evropskega tedna športa 2021 je Olimpijski festival, ki bo na Kongresnem trgu in v parku Zvezda v Ljubljani potekal v soboto in nedeljo, 25. in 26. septembra. Namenjen je predvsem otrokom in staršem, dobrodošli pa so vsi, ki bi se želeli srečati tudi z manj medijsko izpostavljenimi športnimi panogami. Olimpijski festival bo na enem mestu ponujal več kot 40 športnih izzivov, v katerih se bodo obiskovalci lahko pomerili z vrhunskimi športniki. Na dogodku se bodo predstavile tudi tri športne panoge pod okriljem AMZS – karting, minimoto in trial.

Ključne besede


varna mobilnostmotošportmobilnostMotošport in karting Slovenijadan slovenskega športa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji