Špindler in Jelenc najbolje opravila s progo v Žireh

Člani MZS so na progi v Športnem parku Jernejles še drugič letos organizirali dirko za točke državnega prvenstva v cross countryju.

Nace Jelenc je zmagal v kategoriji Enduro 85.
Nace Jelenc je zmagal v kategoriji Enduro 85.

Sončna sobota je na priljubljeno motošportno prizorišče v Žiri privabila lepo število tekmovalcev, ki so se pomerili na letošnji tretji dirki v cross countryju za državno prvenstvo. Tako kot že uvodno dirko sezone, so tudi tokratno organizirali člani MZS. Progo so lepo pripravili in jo tudi obilno zalili, tako da so se tekmovalci z nestrpnostjo podali v boje za nove točke v skupnem seštevku. Proga je bila na nekaterih delih kar pošteno spolzka, to pa je marsikateremu vozniku povzročalo nemalo težav.

Dirka v Žireh je pritegnila tudi kar nekaj gledalcev in lepo število tekmovalcev.

Na progo so se najprej podali najmlajši tekmovalci v kategorijah enduro 65 in enduro 85. V slednji se za točke državnega prvenstva borijo tudi vozniki z licencami AMZS. Dirko je povedel avstrijski tekmovalec Lorenz Steinkellner, vendar je kmalu v vodstvo prišel Nace Jelenc (AMD Radovljica) in do cilja ga ni več izpustil iz rok. Drugo mesto si je privozil Jaka Drolc (AMD Radovljica), na tretjem mestu pa je končal Klemen Rozman (AMD Radovljica), ki je bil po prvih dveh dirkah v vodstvu v skupni razvrstitvi. A z drugim mestom je Drolc Rozmanovo prednost dveh točk izničil in po treh preizkušnjah imata zdaj oba enako število točk. V tej kategoriji je sicer prišlo do spremembe, saj mladi tekmovalci ne vozijo več 45 minut. Čas vožnje se je namreč podaljšal na polno uro, kar od mladih dirkačev zahteva še dodatne napore.

Jaka Drolc se je v skupnem seštevku v kategoriji Enduro 85 izenačil s Klemnom Rozmanom na prvem mestu.

V razredu Gold, ki prav tako šteje za točke državnega prvenstva, je bil pred tretjo dirko v najboljšem položaju Luka Kutnar (MK Fire group). A zmagovalec prvih dveh preizkušenj je manjkal, saj skupaj z Janom Pancarjem in Petrom Irtom zastopa slovenske barve na Pokalu narodov v motokrosu v Mantovi. V dirki kategorije Gold med vozniki z licenco AMZS je v Kutnarjevi odsotnosti zmagal Miha Špindler (AMD Radovljica). Vseskozi je vozil sila suvereno in brez težav zmagal. Drugo mesto je osvojil Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični). Na vrhu skupne razpredelnice državnega prvenstva je prišlo do spremembe. Na najvišje mesto se je z današnjo zmago zavihtel Špindler, s tremi točkami zaostanka mu sledi Hauptman, na tretjem mestu pa je Bor Brejc (MK Fire Group).

Miha Špindler je v razredu Gold suvereno zmagal.

Četrta dirka državnega prvenstva v cross countryju bo 2. oktobra 2021 na stezi v Dolini pod Kalom, organizirali pa jo bodo člani MotoXGeneration.

Ključne besede


AMZScross countrydržavno prvenstvoGal HauptmanBor BrejclicencaMiha ŠpindlerMZSEnduro 85GoldKlemen RozmanNace JelencJaka Drolc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

23

Priljubljenost članka

23

Shrani

Delite s prijatelji